Prijavite se za godišnju stipendiju od 42.000 kuna!

stipendije

Zaklada Luka danas je na svojim web stranicama objavila prvi natječaj ove zaklade za godišnje stipendije u iznosu od 3.500 kuna mjesečno, odnosno 42.000 kuna godišnje.

Za natječaj se mogu prijaviti djevojke i žene između 17 i 35 godina, koje pohađaju ili bi željele pohađati redovni preddiplomski ili diplomski program nekog od visokih učilišta ili sveučilišta u Republici Hrvatskoj.

Tijekom selekcije razmatrati će se kandidatkinje kojima je stipendija potrebna zbog lošijeg imovinskog statusa, a jedan od kriterija bit će i njihova motiviranost za studij te namjera stavljanja stečenih znanja u funkciju poboljšanja šire društvene zajednice.

Zaklada Luka osnovana je s primarnim ciljem pomaganja izvrsnih mladih osoba u stjecanju obrazovanja koje će im omogućiti utjecaj na kvalitetniji razvoj društva u cjelini. Svoje djelovanje započinje programom čiji je cilj pružanje financijske potpore ženskim osobama slabijeg imovinskog stanja u stjecanju najboljeg mogućeg obrazovanja.

Danas raspisani natječaj, koji će biti otvoren od 20. listopada do 20. studenoga, tek je prvi u nizu programa koje osnivači Zaklade Luka namjeravaju provoditi sljedećih godina.

Ova je stipendija, namijenjena ženskim osobama, jedinstvena ne samo po visokom godišnjem iznosu potpore, već prije svega po sustavu mentorstva koji će osigurati svim stipendisticama. Kandidatkinje koje dobiju stipendiju imat će na raspolaganju mentora ili mentoricu koji će im tijekom studija pružati stručnu pomoć i potporu, temeljem dugogodišnjeg vlastitog iskustva.

Mentori Zaklade Luka su ugledne, uspješne poduzetnice i poduzetnici, profesorice i profesori, odvjetnice i odvjetnici te znanstvenice i znanstvenici, koji će raditi sa studenticama ovisno o njihovom interesu i budućoj profesiji.

Od kandidatkinja se, uz preslike ocjena, očekuje popunjavanje online formulara te pisanje motivacijskog pisma, u kojem prikazuju zašto baš one zaslužuju i trebaju stipendiju Zaklade Luka, odnosno na koji će način pokušati staviti svoje obrazovanje u neku društveno korisnu funkciju.

Više informacija o stipendijama uz mentorstvo te Zakladi Luka potražite na www.zaklada-luka.hr.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …