Pridružite se natjecanju App Start Contest uz stotine studenata i razvijajte hrvatsku startup scenu!

Logotip

Zagreb, 4. ožujka 2013.App Start Contest,natjecanje studentskih timova u izradi mobilnih i Web aplikacija i ove godine poziva zainteresirane studente svih hrvatskih fakulteta i veleučilišta da budu dio mobilne revolucije koja je zahvatila cijeli svijet. Na natjecanju u organizaciji studentske udruga eSTUDENT prošle je godine sudjelovalo preko 400 studenata s 20 različitih fakulteta diljem Hrvatske koji su timski razvijali vlastite aplikacije, pohađali edukativne radionice te bili u mogućnosti osvojiti bogate nagrade.

App Start Contest okuplja partnere iz industrije koji na natjecanju sudjeluju kao predavači i mentori te predlažu partnerske nagradne teme i odlučuju o nagrađivanju najboljih projekata. Ove godine moguće je ponuditi rješenje i za nagradne teme Platinum partnera: Zagrebačka bankaMobilno bankarstvo, Podravka Lino Mix&Play te Styria Hrvatska – Medijski servisi d.o.o.Pošalji fotku. Tema može naravno biti sve što Vam padne na umi nije prijeko potrebno odabrati jednu od tri navedene. Uspješna IT poduzeća Infobip, Nanobit, Lemax i Ekobit će također sudjelovati u Stručnom žiriju natjecanja te mentorirati studente, a važno je istaknuti i inozemno partnerstvo s Troido Android Consulting.

 „Natjecanje je odličan način za spajanje studenata s njihovim potencijalnim poslodavcima, što nam mogu potvrditi mnogi dosadašnji natjecatelji, poput Backwaya i Fieldpoda koji su nastavili s radom na svojim projektima u okviru Zagrebačkog inkubatora poduzetništva.“, poručujuorganizatori te pozivaju studente na prijavu tima do 10. ožujka na App Start Contest – prijava timova

Natjecanje prati sve faze od ideje do realizacije mobilnih i Web aplikacija te se na svečanoj završnici u svibnju prezentiraju radovi finalista. Stručni žiri odlučuje o najboljim projektima koji potom dobivaju logističku potporu za daljnji razvoj i novčane nagrade iz bogatog nagradnog fonda u iznosu 98 000 kn.

App Start Contest je dio službene vještine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te upisivanjem vještine svi natjecatelji mogu, redovitim pohađanjem predavanja i finaliziranjem natjecateljskog rada, ostvariti pravo na 4 ECTS boda.

Sva predavanja će biti snimljena i objavljena online gdje možete pogledati i ona prošlogodišnja.

Pretplatite se na newsletter i pratite App Start Contest na facebook stranici kako biste saznali sve vijesti što Vam je organizacijski tim pripremio za ovu godinu.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …