Predavanje: Očuvanje genetske raznolikosti kultiviranog bilja

Urbani povrtnjak dugorocni je suradnicki projekt cija se prva faza odvija u okviru UrbanFestivala 11 kroz period od svibnja do listopada 2010. Projekt se bavi uspostavljanjem urbanog povrtnjaka na krovnoj terasi Studentskog centra u Zagrebu, a dugorocno istraživanjima mogućnosti, uvjeta i okolnostima uzgoja povrtnjaka u urbanim sredinama.

Predavanje i radionica će trajati 2 do 3 sata, a sudjelovanje je besplatno! Poželjno ali ne i obavezno je donijeti vlastite vrtlarske rukavice. Broj sudionika je ogranicen na 30, molimo Vas da svoj dolazak potvrdite na ana@urbanfestival.hr ili sms-om na 091 256 56 56. Za sva pitanja, također smo vam na raspolaganju!


U svibnju, lipnju i rujnu odvijat će se niz vrtlarskih radionica vezanih za razlicite segmente održavanja vrta: sadnju, kompostiranje i navodnjavanje, kao i za ubiranje njegovih plodova: korištenje zacinskog bilja i zdravo konzerviranje povrća.

Vrt grade i o njemu se brinu: BLOK, Ivan Gregov, Kultura promjene SC-a, Naturalistas, Dražena Pavlović-Lucić, Daniel Rodik, Vladimir Tatomir.

Prvo predavanje i radionicu biološkog vrtlarenja vodit će Božica Papeš-Mokos koja već dugo godina radi na zaštiti prirode i okoliša. Bila je aktivna u Austrijskom institutu za ekopedagogiju, bavi se uzgojem starih sorti i ocuvanjem tradicijske arhitekture. Aktivna je u radu udruga Rustica i Zelena Mreža Aaktivistickih Grupa koje upravo pripremaju DANE (I NOĆI) SJEMENA.

Zahvaljujemo Goethe Institutu u Zagrebu na cijem je Forum for Creative Minds: Cities and Climate Change i nastala ideja vrta!
Projekt se odvija u sklopu globalnog suradnickog projekta Make a Forest koji za cilj ima podizanje svijesti o ocuvanju i održivom razvoju šuma, makeaforest.org.

PREDAVANJE: Ocuvanje genetske raznolikosti kultiviranog bilja

RADIONICA: Sjetva i sadnja starih hrvatskih sorti


6. svibanj 2011., 18 h
SC, Savska 25, Terasa kluba SC

Voditeljica: Božica Papeš-Mokos

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …