Položite poslovne financije i Investicijsku iz prve ili kako me očarala instruktorica

Marija se na prvi pogled cinila kao obicna studentica ili da budem iskren, kao jedna od onih fino sređenih cura koje drže do svog izgleda….
No to je bilo daleko od istine. Kako je razgovor tekao tako je raslo i moje zanimanje za nju.


Iza vedro plavog pogleda krio se um genijalne žene koja je svoju strast za matematikom i logikom, pomiješanu sa darom govora i lakoćom prenošenja znanja stopila u predivnu ideju koja je svoj oblik poprimila u školi instrukcija. I to baš iz podrucja financija, podrucja koje mi je kroz nebrojene godine studiranja donosilo više problema nego što ga državni deficit donosi novoizabranoj vladi. Nakon trećeg soka od brusnice pao je dogovor- odlucio sam svoje muke prepustiti zlatnim rukama profesionalca. Kako se kasnije pokazalo, Marija nije bila samo profesionalka i uciteljica, nego prije svega draga i brižna prijateljica. Njezinom brižnošću i toplinom bilo je ocarano i ostalih desetak sudionika na instrukcijama.

Iza debelih zidova starog Kaptola u prostoriji od 70ak kvadrata odvijala se drevna magija kojom su anticki filozofi obasipali svoje ucenike – prenosilo se znanje. Ne hladno i bešćutno prenošenje informacija iz glave u glavu, nego zabavno druženje prožeto smijehom i oduševljenjem, cokoladama i slasticama. Bili smo mala privremena obitelj u kojoj se, uz Mariju, svaki clan brinuo da su i ostala braća i sestre svladala i usvojila znanje. I tako smo vođeni istim ciljem, koji više nije stajao na popisu ”teškog i mucnog”, nego radije na onom ”izazovi i avanture”, krenuli zdušno i hrabro na provjeru znanja, a nakon toga u istom broju na upis ocjene. Poput ratnika obranili smo svoju utvrdu znanja, a pobjednicko slavlje uslijedilo je pod okriljem noći u utvrdama koje su jamcile vrhunski provod popraćen pobjednickim pjesmama i šampanjcem.

Znam da cijela prica zvuci bajkovito i slikovito, ali uzmite u obzir da spadam u kategoriju šutljivih tipova koji gledaju svoja posla i možda vam bude jasno kako je Marija u moj život unijela vjeciti izvor radosti i želje za znanjem.
Njezin primjer dokaz je da među nama još uvijek postoje dobri ljudi koji svijet ne gledaju kroz dobit već svoju nagradu vide u nasmiješenim licima klijenata.

I za kraj bih svima koji imaju problema sa svladavanjem znanja iz poslovnih financija ili investicijske analize preporucio ovu dragu prijateljicu i vrhunsku uciteljicu. Dalje u tekstu ostavljam vam par podataka gdje i kako je možete pronaći…..

Lokacija: Trg bana Josipa Jelacića
Cijena: 50-60 kn/h
Kontakt: 092/1250-444

by: O.M.S.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …