Poduzetnik bez dlake na jeziku: Mladi ne žele raditi jer nisu dovoljno gladni!

nezaposleni_mladi1_0_0_468X10000

Vlasnik tvrtke za proizvodnju plastike Plast SpA, koja je glavni dobavljač Ikee za plastične proizvode, Giovanni Pagotto, izazvao je žučne diskusije u Italiji upozoravajući na paradoks rekordne stope nezaposlenosti mladih i više tisuća upražnjenih radnih mjesta, jer su, kako je rekao, mladi Talijani previše ležerni prema poslu, prenosi Index.hr.

Pagotto je naglasio da zapošljava samo imigrante jer današnji Talijani “nisu dovoljno gladni” u usporedbi s vremenom kada je on počinjao s radom u tvornici.

Pagotto, koji je iz venecijanske regije, rekao je da je jedan od zainteresiranih za rad u njegovoj tvornici tražio da odgodi početak rada za tri mjeseca kako bi položio vozački ispit, dok se drugi na razgovoru pojavio s majkom kao moralnom podrškom.

Njegovi komentari izazvali su negodovanje, od lidera sindikata do brojnih mladih ljudi, ali pojedini stručnjaci tvrde da je Pagotto u pravu.

Stopa nezaposlenosti u Italiji veća je od 12 posto a kod mladih od 15 do 24 godine, koji ne idu u školu ili na fakultet, mnogo je viša – 39,1 posto.

Međutim, u pojedinim sektorima – od pizzerija do strojarstva, zanatlija do prodavača, vlasnici se žale da nema dovoljno kandidata za prazna radna mjesta.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …