Phonebloks: Mobiteli budućnosti se slažu kao lego kockice

1_1_phonebloks com

Ideju je već podržalo milijun zainteresiranih korisnika. Novi dizajn budućih telefona pruža mogućnost prilagodbe potrebama korisnika. Umjesto da bacite stari telefon i kupiti novi jednostavno ga popravite i nadogradite i to kao da se igrate lego kockicama.

Poslovna inicijativa ‘Phonebloks’ predstavila je ovih dana svoju viziju budućeg razvoja modernih i pametnih telefona a njihov dizajn mogućnosti i način upotrebe prilagođavat će se mjeri svakog korinsika ponaosob. Ovu ideju već je podržalo gotovo milijun korisnika a ljudi koji stoje iza nje pozivaju inžinjere, programere, tvrtke i dizajnere diljem svijeta da iskažu svoj ​​interes u razvoju ovog novog tipa modernih telefona koje ćemo slagati kao lego kockice.

Velike tvrtke žele samo prodati što više svojih telefona, pa su korisnici prisiljeni nakon svakog kvara, baciti svoj ​​telefon u smeće, bez mogućnosti popravka i nadogradnje. Upravo su mogućnosti popravka i nadogradnje, čime bi se smanjile tone odbačenih starih telefona, čiji dijelovi završavaju na odlagalištima, zagađujući okoliš, kao i mogućnost prilagodbe potrebama korisnika, najveća prednost ove ideje. Pogledajte:

 

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …