Papa nazvao telefonom studenta: ‘Ja sam papa Franjo, prijeđimo na ti ‘

papa1

Kako biste reagirali kada bi vas telefonom nazvao papa Franjo? “Halo, tko zove?”, pitao je student iz Padove, a s druge strane telefonske žice dolazi odgovor: “Ja sam papa Franjo, prijeđimo na ti”

Nekoliko sekundi student elektronike Stefano Cabizza (19) u Padovi ostao je bez riječi. Telefonirao mu je papa Franjo. Naime,  Stefano je u Castelgandolfu, gdje je na Veliku Gospu Franjo održao misu, predao papi jedno pismo. Nekoliko dana poslije papa mu je telefonirao, objavio je list Gazzettino iz Padove, a prenosi Večernji list.

– Nisam mogao vjerovati. Smijali smo se i šalili gotovo osam minuta. Nazvao me poslije 17 sati, nakon što me prvi put nije našao kod kuće. Rekao mi je kako su Isus i apostoli bili na ti. Zatražio je da molim sv. Stjepana i da molim za njega. Uputio mi je blagoslov i osjetio sam u sebi snažan rast snage. To je bio najljepši dan moga života – ispričao je Stefano (ime koje na hrvatskome jeziku glasi Stjepan) novinaru lista Gazzettino.

To nije prvi put da se papa Franjo telefonski nekome osobno javio. Franjo je 9. kolovoza nazvao i Michelea Ferrija, brata ubijenog poduzetnika Andreae iz Pesara. Andrea Ferri pištoljem je bio ubijen 4. srpnja za vrijeme jedne pljačke. Njegov brat Michele napisao je papi Franji pismo puno bijesa. Franjo je osobno nazvao Michelea, koji je postao invalid nakon prometne nesreće i kreće se u invalidskim kolicima, da bi ga utješio. Rasplakao se kada je čuo papu Franju.

– Za našu obitelj taj je telefonski poziv bio trenutak velike nade nakon tragedije koju smo proživjeli – ispričao je Michele Ferri događaj.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …