Otkrivena tajna djevojke koja je mjesec dana nepomično stajala na trgu

otkriveno-zasto-je-jelena-topic-nepomicno-stajala-na-trgu

Beogradski Telegraf, pozivajući se na vlastite izvore u Prijedoru i Banja Luci, objavio je razlog zbog kojeg je 29-godišnja djevojka, Jelena Topić, mjesec dana stajala u centru Prijedora i šutjela.

Navodno je u pitanju dokumentarac za njen diplomski rad.

Jelena je mjesec dana izazivala pažnju medija i javnosti stojeći i šuteći nepomično na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru, od 10 do 13 sati svaki dan. Jelena je apsolventica na Akademiji umjetnosti u Banja Luci, na odjelu filmske i TV režije. Upisala je prvo Ekonomski fakultet i na drugoj godini shvatila da ekonomija ipak nije za nju, ali ga je ipak završila. Kada je diplomirala, upisala je na Akademiji umjetnosti.

Do sada je već samostalno režirala predstavu “Opća bolnica”, a radila je i kratke igrane i dokumentarne filmove. Ostalo joj je još snimiti diplomski film, a pretpostavlja se da je cijeli njen jednomjesečni prosvjed razlog prikupljanja materijala za isti. Priča se da je Jelena svo vrijeme imala bubicu kod sebe, kako bi snimila komentare prolaznika.

Inače, Jelena je svoj nastup prijavila policiji kako je ne bi uznemiravali i sklanjali sa Trga u Prijedoru. Jelena Topić je očigledno skupila sav potreban materijal za svoj novi film, a pažnju će sigurno ponovo privući kada on bude ugledao svjetlost dana, piše rtl.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …