”Osuđeni na neuspjeh”: Kratki film s jasnom porukom

130811020.3_xl

Zeničanin Jasmin Pivić (21) prekinuo je svoju plivačku karijeru kada je bila na samom vrhuncu. Šest godina uspješnog treniranja, zapaženih rezultata i vrhunac karijere, sve je to morao “baciti u vodu”.

“Došlo je vrijeme da sam morao birati da li da nastavim sa plivanjem ili da se odlučim za školu. Kada vidim u kakvim uslovima se nalaze danas moje kolege koji su nastavili sa plivanjem, mogu slobodno reći da sam dobro odabrao”, izjavio je Pivić za Klix, te dodao:

“Nakon državnog prvenstva u Tuzli, gdje su mi dva zlata promakla za stotinku, morao sam jače i više da treniram, no sve bi se to na kraju odrazilo na školovanje. Bilo je situacija kada mi profesori nisu htjeli opravdati odsustvo zbog takmičenja i onda sam odlučio da se ipak moram posvetiti školi.”

Film “Osuđeni na neuspjeh” govori o plivaču koji nije u mogućnosti otići na veliko takmičenje zbog nedostatka financijskih sredstva, što je glavni razlog zbog kojeg veliki broj današnjih bh. sportaša ostane na takmičenjima državnog nivoa. U jednom trenutku svom treneru razočaran kaže: “Cijeli život zlata osvajam, a nemam što jesti”.

Novac, oprema za snimanje, montaža i druge tehničke stvari nisu predstavljale problem Dini Šehiću da Pivićevu ideju pretvori u sliku. Kako kaže, film je sniman kamerom mobitela, ali je dosta posla bilo oko same montaže. Dino iza sebe ima nekoliko uspješno realiziranih videospotova, a ovo mu je prvi dodir sa filmom.

“Ono što moram prvo da kažem je da je film sniman mobitelom. Nakon snimanja koje je trajalo dva dana, dva dana smo radili montažu, a sinkronizaciju zvuka sam uradio sam. Ovo je bilo poprilično brzo, bilo je i neprespavanih noći, ali smo uspjeli film privesti kraju i nadam se da će se sviđati onima koji ga pogledaju”, zaključio je Šehić.

Kakav je film, provjerite sami:

Foto: klix.ba

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …