Onetius.com: Nije sve tako crno, pokrenuli smo projekt za primjer ostalima

ZQVQ3cfm5PW16DhoDqPAIDl72eJkfbmt4t8yenImKBVaiQDB_Rd1H6kmuBWtceBJ

Pišem ovo jer smatram da je, globalno gledajući, stvarno previše negativnosti i crnih priča u novinama, na TV-u, radiju itd. U vrijeme mnogobrojnih kriza, koje nikako da nas zaobiđu, ovo je stanje postalo općeprihvaćeno i normalno. I bit će još takvih članaka, još takvih reportaža – još neko vrijeme.

Moja namjera je skrenuti vam pozornost na nešto što se događa među hrvatskim studentima i zbog čega ovo predstavlja nadu u bolje sutra koju je stvorila ova generacija. Hrvatski studenti prvi u svijetu pokrenuli su i počeli koristiti nove metode kolektivnog online učenja (princip koji postaje sve razvikaniji i popularniji van granica Lijepe naše baš zbog nas). Svakom studentu najbitnije je položiti sve ispite i završiti godinu u roku, no, na tom se putu dolazi do čestih nejasnoća u gradivu, zadacima, principima, danim skriptama itd. Ukoliko to želite riješiti, trebali ste, do pred nekoliko tjedana, otići do asistenta ili profesora na vaš fakultet (ukoliko ih ulovite i ako su vam voljni pomoći). Uz ovaj projekt, koji je proizašao iz ruku hrvatskih studenata, moguće je povezati se sa studentima iz cijeloga svijeta i dobiti odgovor u roku od nekoliko minuta! Besplatno i jednostavno.

Projekt o kojem govorim smješten je na www.onetius.com i kao takav predstavlja početnu stranicu svih studenata. Ukoliko imate problem sa spajanjem tisuću računala u mrežu ili problem s razumijevanjem anatomske građe čovjeka – postavite pitanje na www.onetius.com, upišete naziv vašeg fakulteta, ime predmeta u kojem ste naišli na problem te vlastiti e-mail/facebook_korisnicko_ ime. Nakon toga, studenti iz cijelog svijeta vide da ste zatražili pomoć te odgovor na vaše pitanje možete očekivati u roku od nekoliko minuta. Ukoliko ste upisali vaše ime na facebooku – notifikaciju o novom odgovoru na pitanje dobivate isti tren u vaš inbox, a isto možete dobiti koristeći klasičnu e-mail adresu.

Budući da se unosi ime fakulteta i predmeta, na stranici možete instantno pregledati sva pitanja s vašeg fakulteta ili sva pitanja vezana uz određeni predmet (moguće je, primjerice, pregledati pitanja vezana za predmet “umjetna inteligencija” koji se sluša na više fakulteta u svijetu i pomoći kolegama koji taj predmet slušaju u Kini, Boliviji ili Njemačkoj). Još je mali milijun mogućnosti i prednosti ovog projekta nad klasičnim načinom rada, zbog čega je i toliko koristan. Više se može saznati na www.onetius.com i na www.onetius.com/faq.php.

Imao sam obvezu napisati ovo pismo, u nadi da ćete ga pročitati i predstaviti ovaj korak naprijed u studiranju, predvođen hrvatskim studenatima. Usprkos situaciji u kojoj smo, još uvijek se razvija, stvara i radi na boljoj budućnosti.

Mario Novak

Provjeri ovo!

Kreće drugi ciklus programa Zaba Banking Academy

Nakon uspješno završenog prvog ciklusa, Zagrebačka banka pokreće i drugi ciklus Zaba Banking Academy – …