Obnovom infrastrukture nastavlja se StuDOM, 10-godišnji projekt MZOS-a i Srca

996954_10152324645259498_1752708656_n

Povodom desete obljetnice početka izgradnje infrastrukture StuDOM, Centar potpore u Srcu izradio je analizu trenutnog stanja sustava.

Prije 10 godina Srce je uz odobrenje i financijsku potporu tadašnjeg Ministarstva znanosti i tehnologije započelo projekt umrežavanja svih studentskih domova i njihovog povezivanja s akademskim mrežama i internetom. Tijekom četiri godine izgrađena je infrastruktura koja povezuje preko 10.000 studentskih kreveta u svim domovima u Republici Hrvatskoj.

Mogućnošću pristupa internetu studentima se prvenstveno želi olakšati proces studiranja, što uključuje pristup obrazovnim, znanstvenim i raznim informativnim sadržajima, te mogućnost on-line obavljanja administrativnih poslova vezanih uz studiranje.

Iz spomenute analize, koju je Srce napravilo u kolovozu ove godine, bilo je jasno vidljivo da je aktivna oprema na koncu životnog vijeka te je naglašena nužnost hitnog investiranja radi održanja kontinuiteta infrastrukture.

Srce je analizu stanja poslalo Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta kao i nadležnim studentskim centrima.

Nakon analize, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je odluku o financiranju nabave opreme za infrastrukturu StuDOM te je zadužilo Srce za provedbu postupka javne nabave kao i obnovu infrastrukture.

S dva milijuna kuna koje će MZOS uložiti u obnovu planira se nabaviti i zamijeniti 82 mrežna preklopnika, 11 poslužitelja i 31 uređaj za besprekidno napajanje te nadograditi postojeća bežična mreža s novih 78 bežičnih pristupnih točaka. Proces javne nabave je pokrenut te se očekuje da će oprema biti nabavljena do kraja ove godine. Instalacija je planirana za siječanj-veljaču 2014. godine.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …