Nova akademska godina – Stari zadaci za Studentski domski odbor „Stjepan Radić“

Sava

Koji je „tajni recept“ svake promjene? Zalaganje, angažman, aktivacija, ulaženje u koštac s problemom. Prošlotjedni sastanak s predstavnicima SC-a gosp. Bošnjakom, pomoćnikom ravnatelja prehrane i upraviteljicom restorana SD-a „Stjepan Radić“ gđom. Tomašić polučio je dobre rezultate.

Nažalost, nismo snizili cijene – to jednostavno nije u domeni našeg rada, za to se zalažu kolege iz Studentskog Zbora. Međutim, možda plodonosnije za boljitak sustanara doma – probudila se kritična svijest kolega studenata koji su se odlučili priključiti radu Studentskog odbora1 po pitanju prehrane.

Slijedi tipičan slijed razmišljanja svih koji do sad ne znaju o čemu se radi: „Ok, ovo su sigurno neki ‘njihovi’, tu su da smire pobune nas nezadovoljnih studenata, sigurno imaju neke skrivene interese, što oni uopće rade, gdje su do sad, nit’ ih se vidi niti čuje…“
Pa da razjasnimo.

Što ove mlade ljude razlikuje od drugih koji nisu nikad došli na otvorene sastanke Odbora na koje ih se stalno poziva, nisu poslali mail/inbox, nisu pročitali izviješća svakog sastanka (tipa ovaj izvještaj)?

To što njihovi komentari, kritike, prigovori, prijedlozi nisu ostali u grupi, u privatnom inboxu ili na kavi, već su se odlučili godinu dana zalagati za boljitak sustanara. Jednostavno su se odlučili priključiti radu Odbora, koji je i do sad radio na promjenama i bio veza između sustanara i Uprave restorana.

Koji su to mehanizmi kojima je domski Odbor i do sada utjecao na kvalitetu prehrane?

  • Kontrola normativa – iznenadni dolazak u restoran i provjera normativa (odgovara li propisanim težinskim vrijednostima).
  • Otvoreni sat – mjesečni razgovori (petkom u vrijeme ručka) sa Upraviteljicom restorana, u prostorima restorana 1, na izlazu iz restorana.
  • Redoviti, otvoreni sastanci u uredu Upraviteljice restorana, gđo. Tomašić.
  • Ankete putem portala esava.info.
  •  E-mail kontakt, inbox, komentari…

Na što oni svojim sugestijama mogu utjecati? Na kvalitetu prehrane unutar doma „Stjepan Radić“.


Tko su ti ljudi?  Ines Mikulić, Gabriela Mitar, Marijana Zubić, Valentino Hodak, Kristian Došen i Josip Jurić

Što kad imam prigovor/prijedlog/kritiku/pitanje… koje se tiče prehrane? Nemoj dopustiti da sve ostane na like-u. Obrati se kolegama sustanarima koji su tu za tebe, na tvojoj strani, volonterski-dobrovoljno se zalažu za tvoje interese, da tebi bude dobro dok živiš tu na Savi.

Posljednje pitanje, na koji mail da šaljem? sd.stjepan.radic@gmail.com

Toliko o radu. U svakoj promjeni smo zajedno – oni koji ukazuju, iniciraju, zalažu se i provode ju.

1 Studentski Odbor savjetodavno je tijelo čiji su članovi studenti našeg doma iz svih krajeva Lijepe Naše. Njihova uloga je da brinu o potrebama sustanara, animiraju aktivnosti unutar doma, svakodnevno emitiraju radio emisije na  Radiju Sava, pregovaraju sa SC-om (prehrana, kultura, smještaj), Upravom i svim ostalim nadležnim tijelima. Sastaju se periodično, u formalnom i neformalnom okruženju, gdje raspravljaju o programu rada kojeg samoinicijativno kreiraju tokom cijele godine. Važno je naglasiti da je sve na volonterskoj bazi i da je otvoreno za sve sustanare – svi se mogu uključiti i svojim radom i/ili idejama pridonijeti radu Odbora.

Studentski Odbor „Stjepan Radić“

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …