Natječaj za dodjelu nagrade Zlatni indeks za 2013.

e-student_-_zlatni_indeks

Studentska udruga eSTUDENT raspisala je natječaj za dodjelu nagrada Zlatni indeks poduzećima koja su u 2013. pridonijela kvalitetnijem studentskom životu, obrazovanju i stručnom usavršavanju. Natječaj, na koji se mogu prijaviti poduzeća koja svojim radom aktivno sudjeluju u studentskom životu i projektima te potpomažu aktivnosti studentskih udruga, otvoren je do 16. veljače.

Detaljne informacije o procesu prijave i natječajnoj dokumentaciji za nagradu Zlatni indeks dostupni su na mrežnoj stranici projekta Zlatni indeks.

Projekt Zlatni indeks već četvrtu godinu zaredom organizira studentska udruga eSTUDENT uz potporu Sveučilišta u Zagrebu, Ureda Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Instituta za razvoj obrazovanja, Hrvatske udruge poslodavaca i Hrvatske gospodarske komore.

Ove će se godine projekt Zlatni indeks prvi put provoditi na nacionalnoj razini. Time je ostvaren dugoročni cilj udruge eSTUDENT da o dobitnicima nagrade odlučuje Povjerenstvo koje čine predstavnici studenata sa svih sedam javnih sveučilišta u Republici Hrvatskoj.

Podsjetimo, Zlatni indeks nagrada je koju studenti dodjeljuju poduzećima koja su u prethodnoj kalendarskoj godini najviše ulagala u njihov profesionalni razvoj i obrazovanje.

Nagrada se dodjeljuje na dvjema razinama: velikim javnim i privatnim poduzećima te malim i srednjim poduzećima, i to u ukupno šest kategorija: u kategoriji ulaganje u studentske udruge i projekte, kategoriji poduzeća koja stipendiraju studente, kategoriji sudjelovanje u studentskim projektima u organizaciji studenata i studentskih udruga, kategoriji najbolji imidž prema percepciji studenata, kategoriji praksa u poduzećima te kategoriji najbolji projekti poduzeća u kojima sudjeluju studenti.

Također, svi sudionici natjecanja dobit će posebno priznanje za društveno odgovorno poslovanje Prijatelji studenata.

Cilj projekta Zlatni indeks podizanje je razine obrazovanja u Republici Hrvatskoj povezivanjem akademske zajednice i poslovnog svijeta te poticanje sudjelovanja što većeg broja poduzeća u studentskom životu ulaganjem u obrazovanje.

Interes koji su poduzeća pokazala za projekt Zlatni indeks u proteklih nekoliko godina upućuje na to da svijest o važnosti povezivanja gospodarskog sektora sa studentskom zajednicom u RH svakako postoji te da prostor i volju za napretkom na tom području treba iskoristiti u budućnosti.

Projektom Zlatni indeks udruga eSTUDENT postavlja platformu studentima za iznošenje vlastitih ideja, kreativnosti i znanja te stjecanje vještina koje će kasnije koristiti u svome budućem radu, čime će pridonijeti vrijednosti poduzeća u Hrvatskoj, a time i razvoju hrvatskoga gospodarstva. Krajnji je cilj projekta potaknuti poduzeća da u sklopu svog društvenoodgovornog poslovanja skrenu pozornost i na studente, koji su najbolji potencijal njihova razvitka i uspješnosti poslovanja u budućnosti.

Nagrada Zlatni indeks za 2013. bit će dodijeljena u četvrtak 13. ožujka 2014. u Hypo centru u Zagrebu. Svečanu ceremoniju omogućuju partneri projekta: Mozaik grupa,INA,EMI 23 i Lumilas.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …