Natječaj Europske komisije u pisanju eseja o iskustvu mladih u EU

esejeu

Europska komisija raspisala je natječaj za mlade od 18 do 25 godina u pisanju eseja na temu iskustva mladih u Europskoj uniji. U eseju treba odgovoriti na jedno ili oba pitanja:

  1. Kakva su vaša iskustva u proširenoj Europskoj uniji?
  2. Kako se proširena Europska unija može suočiti s izazovima u budućnosti?

Esej može imati najviše tisuću (1.000) riječi. Unosi se u internetski obrazac za prijavu. Rok za dostavu eseja je 27. veljače 2015. Cilj ovoga natječaja je motivirati mlade ljude na promišljanje o zajedničkim europskim vrijednostima i ulozi EU-a u globaliziranom svijetu.

Nacionalna prosudbena komisija radove će ocjenjivati na temelju kriterija originalnosti, interesa za čitatelja, strukture i kvalitete argumenata, stila pisanja, te posebno važnosti argumenata kojima se odgovara na teme iz postavljenih pitanja.

Iz svake države članice EU-a bit će odabran jedan pobjednik koji će osvojiti trodnevni studijski boravak u Bruxellesu i objavu eseja na mrežnim stranicama Europske komisije.

Dodatne informacije potražite na web-stranici Glavne uprave za proširenjeEuropske komisije na kojoj možete saznati više o pravilima, uvjetima pristupa i kriterijima ocjenjivanja, pripremljenom paketu te načinu prijave.

Provjeri ovo!

ZBA_generacija 2016 (2)

Kreće drugi ciklus programa Zaba Banking Academy

Nakon uspješno završenog prvog ciklusa, Zagrebačka banka pokreće i drugi ciklus Zaba Banking Academy – ...