NAJAVA: Ovaj tjedan u kinu “Forum” filmski tjedan u organizaciji udruge Alimenta [ulaz besplatan]

ALIMENTA - Filmski tjedan

Pozivamo Vas na 3. Filmski tjedan studentske udruge Pravnog Fakulteta u Zagrebu Alimente.

U suradnji sa Studentskim centrom – Kulturom promjene SC, Discovery Filmom i udrugom Restart pripremili su vam četiri vrhunska dokumentarca. Prvi je “Slava Kurvi” (Whores’ Glory), impresivni uradak renomiranog dokumentarista Michaela Glawoggera koji je bez osuđivanja prikazao najstariji zanat na svijetu u tri države, tri regije i na tri jezika.

Na pitanja od kud dolazi hrana koju jedemo i kako utječe na ljudsko zdravlje odgovara  “Food Inc.” koji otkriva kako  korporacije kontroliraju američku prehrambenu industriju.

Svjetski nagrađivan i za Oscara nominiran “War Dance” emotivna je saga o djeci iz ratom razorene Ugande koje utjehu pronalaze u plesu. Troje djece, Nancy, Rose i Dominic  prepričavavaju nam  monstruozne priče o prekinutom djetinjstvu. Putovanje na godišnje natjecanje glazbe i plesa dopušta im da, makar na samo nekoliko dana, opet budu djeca.

Postavljajući pitanje “Znate li gdje je vaš novac?” “Let’s make money” otkriva kako nekolicina financijskih magnata eksploatira ostatak društva.

Filmovi

Filmski tjedan će se održati 24., 25., 26. i 27. travnja  u prostorijama Kino Foruma Studentskog doma Stjepan Radić u sljedećem rasporedu:

Srijeda / 24.04.2013 / 17:30:   Food Inc.
Četvrtak / 25.04.2013 / 17:00: War Dance
Petak / 26.04.2013 / 17:00: Whores Glory
Nedjelja /28.04.2013/ 17:00: Let’s make money

Ulaz je slobodan.

Svoj dolazak možete potvrditi na službenom facebook događaju:

https://www.facebook.com/pages/Alimenta/167125853441122?ref=ts&fref=ts

Veselimo se Vašem dolasku!

(www.esava.info)

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …