Mostarski Picasso: Studentica oduševljava goste crtežima u kavama

powerpufgirls

Crtanje kava nije ništa novo u svijetu ugostiteljstva no kada to radite na ovaj način – zasigurno jest! Mlada Mostarka i studentica Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Matea Ferjančić, posljednjih je dana privukla veliku pozornost svojim nesvakidašnjim radovima. Naime, gotovo svakog dana uveseli nekoliko desetaka gostiju kafića neobičnim radovima u omiljenom mostarskom piću – kavi!

tombugs

kavemateaferjancic

Upravo je to bio povod da porazgovaramo s Mateom koja je ideju za crtanjem kava dobila od kolegice s posla: Vidjela sam od kolegice kako ona nešto crtka po kavama pa sam i ja pokušala i evo – sad mi je to pravi užitak raditi! Inače nisam neki talent za crtanje na papiru niti me to uopće privlači. 

Mostarci, koji su inače poznati po brojnim ispijanjima kava, rado dolaze u kafić u kojem radi kako bi se uvjerili u majstorije mlade dame: Broj kava ovisi o poslu, a budući da se trudimo na svakom napitku, za koji koristimo pjenu, nešto nacrtati to bi bilo cca 80-tak dnevno. Većina koja vidi to, prvi put reagira s oduševljenjem što mi i jeste drago. Naravno, oni koji su tu svaki dan, očekuju nešto novo, tako da je to čak i dodatni izazov.

pinoccio

garffield

Matea je jedna od studentica koja paralelno studira i radi na poslu no to joj izgleda ne predstavlja veliki problem: Sreća imam dobre radne kolege pa mi nije problem da se s njima dogovorim ukoliko imam predavanje ili ispit. Ali da dan traje 34 sata, taman bi mi bilo dovoljno da ispunim sve obveze, pogotovo sad u ovo predispitno vrijeme.

mostarkava

Ne sumnjamo kako ćete i vi ostati zadivljeni njenim radovima. Matea je za svoje radno mjesto napravila odličnu dodanu vrijednost i besplatan marketing te se nadamo kako će gosti to znati nagraditi, ali i vlasnici kafića. Sretno Matea!

www.esava.info

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …