Ministar ,,simpatičnosti”: Više od 13000 zaposlenika više ne želi Jovanovića!

zeljko-jovanovic_v

Peticiju pod nazivom ‘Mijenjajte ga’, koju je organizirao školski sindikat Preporod i kojom se traži smjena ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, potpisalo je 13.125 zaposlenika u osnovnim i srednjim školama. Danas će biti upućen i dopis premijeru Milanoviću kojim traže da ih primi radi predaje potpisa.

“Možda će se to nekome činiti ne prevelikim brojem, ali naših 13.500 potpisa jednako je u postotku broju koji je prikupila udruga ‘U ime obitelji’ tako da je ta naša akcija, koju slikovito možemo nazvati ‘U ime obrazovanja’, postigla gotovo jednak učinak i zbog toga smo zadovoljni i sretni”, rekao je Stipić. Zahvalio je Sindikatu hrvatskih učitelja i udruzi “Nastavnici organizirano”, koji su poduprli njihovu akciju.

Komentirajući izjavu premijera Milanovića da neće šutnuti svog ministra koji radi kao konj, Stipić je rekao da kao prosvjetari nikada ne bi upotrijebili taj izraz. “A kad ga upotrijebi premijer, to znači da smo mi prosvjetari negdje zakazali. Ulični vokabular postoji, ali mu zasigurno nije mjesto u ustima predsjednika Vlade. Premijer je na potezu. On može smijeniti svog ministra ili čekati da narod smijeni njega. Želio bih da, ako se to drugo dogodi, da bude što prije, da svi zajedno ne gubimo vrijeme. Obično sindikati najavljuju vruću jesen, ali siguran sam da će ovo biti vruće proljeće’, dodao je Stipić.

Jovanovićevo razrješenje “Preporod” traži “zbog isplate smanjene plaće za studeni, zbog neisplate putnih troškova prijevoza za prosinac te zbog nekvalitetnog obnašanja dužnosti ministra“.

Jovanovićev odgovor putem pisma: Ovo je kao anketa Crodemoskopa

U prvoj polovici mandata, kao ministar, donio sam čitav niz odluka i pokrenuo brojne procese koji na prvi pogled ne moraju izazivati opće odobravanje ili oduševljenje oko 70.000 zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, istaknuo je Jovanović. Nastavio je kako može razumjeti da se toliki broj prosvjetara ne slaže s njegovim radom, te naglašava da nije došao na čelo Ministarstva da bi postao ‘ministar simpatičnosti’.

‘Razumljivo je da velike promjene i uvođenje reda u sustav izazivaju i velike reakcije. Svi objektivni pokazatelji govore da idemo u dobrom smjeru’, kazao je. Rezultati peticije za njega su ‘samo dodatni poticaj za još više odlučnosti, kako bi na kraju mandata velika većina zaposlenih u sustavu obrazovanja, znanosti i sporta moj rad, rad mojih suradnika i cijelog MZOS-a ocijenila visokom ocjenom’.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …