Ministar Mornar u sukobu interesa: Htio dodijeliti sredstva vlastitoj Udruzi

Vedran Mornar_ministar

Ministar Znanosti obrazovanja i športa, Vedran Mornar našao se u sukobu interesa nakon što se kao predsjednik Udruge MIPRO prijavio na natječaj Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa pod nazivom “Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira“.

Kako je ministar u vrijeme podnošenja prijave na Natječaj bio u isto vrijeme i predsjednik navedene Udruge,  Povjerenstvo odlučivanja o sukobu interesa donijelo je Mišljenje prema kojem navedenu situaciju smatra sukobom interesa: “Riječ je o sukobu interesa Vedrana Mornara ministra znanosti, obrazovanja i sporta s obzirom da je u trenutku podnošenja navedenih Projektnih prijedloga imenovani dužnosnik obavljao funkciju predsjednika udruge MIPRO”.

Mornar je u ožujku ove godine dao neopozivu ostavku u Udruzi MIPRO koja je poslije prihvaćena, ali je u trenutku prijave na Natječaj obnašao predsjedničku dužnost.

Što se tiče samog Natječaja, radilo se o bespovratnim sredstvima koje je u 85% iznosu financirao Europski socijalni fond, a ostatat Republika Hrvatska iz državnog proračuna, stoji u Priopćenju. Za financiranje projekata bio je raspoloživ iznos od 64.6 milijuna kuna.  Najniži iznos traženih sredstava za financiranje projekta je 500.000,00 kuna, a najviši 2.000.000,00 kuna.

Ministar Mornar u sukobu interesa

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …