Masovni ubojica Breivik postao student politologije

breivik1_480317S1

Svi imaju pravo na više obrazovanje, izjavio je rektor sveučilišta. No, Breivik neće biti u izravnom kontaktu s predavačima.

Anders Behring Breivik, Norvežanin koji je u sumanutom pohodu na ljevičarsku mladež i branitelje multikulturalizma, pobio 77 ljudi 2011. u Norveškoj, upisao se na sveučilište u Oslu, no pohađat će pojedine module, a ne program kojim bi mogao steći višu diplomu. Studirat će, kako je ranije objavljeno, političke znanosti, piše jutarnji.

Prvi čovjek sveučilišta izjavio je kako je važno da se prema Breiviku ponaša pravedno. “Svi imaju pravo na više obrazovanje. To nije pokazatelj da nam nedostaje duha budući da se držimo pravila. Samo govori da smo u temeljnim vrijednostima posve suprotni njemu”, izjavio je Ole Petter Ottersen.

Sveučilište je, s obzirom na njegove kvalifikacije, odbilo njegovu molbu da se upiše na diplomski program, no dopustilo mu je da uzme module. No ni u kom slučaju mu neće biti dopušten dolazak na kampus niti će biti u izravnom kontaktu s predavačima.

Breivik je, inače, premješten iz zatvora Ila u Oslu u zatvor Telemark, s najstrožim osiguranjem, u Skienu. Bit će mu na raspolaganju sve potrebne knjige i dobit će posebnu prostoriju za učenje.

Provjeri ovo!

Kreće drugi ciklus programa Zaba Banking Academy

Nakon uspješno završenog prvog ciklusa, Zagrebačka banka pokreće i drugi ciklus Zaba Banking Academy – …