Mark Zuckerberg po prvi put ulaže u startup

Panorama-Education

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg uskoro će prvi put javno uložiti u startup, i to u poduzeće zvano Panorama Education koje koristi analizu podataka kako bi pokušalo popraviti obrazovanje.

Panorama, čija je baza u američkom gradu Cambridgeu, državi Massachusetts, objavila je u ponedjeljak da je dobila 4 milijuna dolara zahvaljujući ponajviše Zuckerbergovom Startup: Education fondu. Među ostalim investitorima su SoftTech VC u vlasništvu Jeffa Claviera, Google Ventures, Asthon Kutcher i njegov A-Grade Investments te Yale University.

Panorama je poznata kao jedino poduzeće koje pruža platformu s informacijama temeljenima na anketama i analizama specifično dizajniranu za K-12 škole, tj. obrazovne sustave koji se sastoje od 12 razreda. Poduzeće primjenjuje „informacijski utemeljena rješenja“ u obrazovne svrhe. Ta se platforma koristi u više od četiri tisuće škola, što znači da preko milijun učenika ima koristi od nje.

Aaron Feuer sudjelovao je u osnivanju poduzeća dok je još bio na preddiplomskom studiju na Yaleu. „Naše škole nisu koristile informacije koje su im pružali učitelji, roditelji i učenici na pravi način,“ izjavio je za novinare. „Propustili su priliku saslušati različita iskustva i shvatiti što nije u redu. Ti su podatci iznimno važni kod tema poput sudjelovanja roditelja, sprječavanja nasilja, sigurnosti u školi i zalaganja učenika.“

Zuckerberg je osnovao Startup: Education 2010. godine sa 100 milijuna dolara namijenjenih unapređenju obrazovanja u Newarku (New Jersey) i ostatku države, a ističe da je ovo ulaganje odvojeno od početnih 100 milijuna.

www.esava.info

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …