Marina Radoš: Uskoro prvi roman “Miki”

marina-miki

Roman ‘Miki’ će izaći 7. Ili 10. svibnja i bit će to veliko iznenađenje na književnoj sceni, najavila je Marina Radoš studentica novinarstva na mostarskom Filozofskom fakultetu.

”Nije to roman kakvom se nadate i kojeg očekujete. Upravo suprotno, roman Marine Radoš pod nazivom Miki upravo je ono što najmanje želite. Zašto? Jako je jednostavno. Jer ga ne čitate, budući da on sistemski čita vas”, napisala je, između ostalog, Martina Mlinarević Sopta, koja je, uz Veselina Gatala i Petra Miloša, recenzentica romana.

Mlinarević Sopta navodi kako Radoš ”sjajno portretira odnos između dvoje ljudi uskovitlan vremenom, različitim svjetonazorima, daljinom, poznatim pejzažima, ratnim i postratnim momentumom koji se stalno isprepliće kao što to biva u nesređenim stvarnostima poput ove balkanske kaljuže”.

U recenziji se navodi kako roman ‘Miki’ donosi ”jednu čudesnu priču o ljubavi čiju smo razornu snagu, ljepotu, sirovost i užas svi bar jednom osjetili”.

”I zato nas ovaj roman tako dobro poznaje”, napisala je Sopta.

Radoš je čitateljima obećala i neobičnu promociju knjige, pa je snimila i trailer u kojemu Mikija Kolarevića glumi mladi nogometaš Antonio Biško, a ona Maju Žulj, glavu protagonisticu romana.

Riječ je o ljubavnoj priči između beogradskog profesora, koji se vrati u rodni Mostar, i mostarske studentice. Profesor se nakon 20 godina vraća iz Beograda kako bi renovirao stan u Fejićevoj i predstavio novu knjigu.

Pri prvom posjetu Mostaru nakon toliko godina upoznaje 16 godina mlađu studenticu i s njom započinje strastvenu, burnu, nježnu, bolnu, strašnu i neizvjesnu ljubavnu vezu, koja će pokušati odoljeti mentalnim, vjerskim, nacionalnim i dobnim razlikama, ranije je najavila Radoš priču romana ‘Miki’.

Iako je nagrađivana za poeziju, kaže kako ju vine ne piše te da su pjesnici izgubljene duše koje pišu stvari koje osjećaju. Kaže i kako je novinarstvo, kojim se oduvijek željela baviti, loše u Bosni i Hercegovini te da bi na scenu mogli doći hrabri ljudi.

Za novinarstvo, smatra Marina, osim hrabrosti, treba imati i pjesnički talenat.

Kaže kako je svjesna da se ne može svima svidjeti, posebno u rodnom Duvnu jer je teško biti Duvanjka i iznositi svoje stavove.

Navela je kako kolumne ne ispravlja te da napiše sve što joj je na umu, ali i da se prije objavljivanja konzultira s majkom koja joj je velika potpora u tome što radi.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …