Lakrdija u Brčkom: Jedan profesor predavao 70, drugi 56 predmeta

vlada_brcko_distrikta1

Europskom sveučilištu u Brčkom jučer je rješenjem o oduzimanju licence trajno zabranjen rad, jer ne ispunjava uvjete za rad i obavljanje djelatnosti prema važećim propisima iz oblasti visokog obrazovanja, kao i zbog uočenih neotklonjivih propusta u radu.

Kako prenosi Klix.ba, voditelj Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta Momčilo Poljić rekao je na konferenciji za novinare da su tijekom šestomjesečnog upravnog nadzora, koji je jučer završen, utvrđene najteže povrede zakona i najgrublji propusti u radu ove visokoškolske ustanove.

– Sveučilište je izvodilo potpuno drugačije studijske programe od onih za koje su imali dozvolu, a većina profesora angažirana je u nastavi sa šest do sedam puta većom normom od dozvoljene, istakao je Poljić.

On je naveo primjer da jedan profesor držao nastavu na 56, a drugi na 70 nastavnih predmeta.

Od 60 profesora koliko im je potrebno po standardima za izvođenje nastave, Sveučilište ih ima zaposleno svega 10, ali nijedan od njih ne ispunjava zakonske uvjete u pogledu izbora u zvanje. Izvršili su više od 60 nezakonitih izbora u različita nastavna zvanja, naveo je Poljić.

– O kakvim se nezakonitostima radi potvrđuje i činjenica da je vlasnik Sveučilišta stekao jednu magistarsku i dvije doktorske diplome na svom sveučilištu, a da u Matičnoj knjizi nema upisan niti jedan jedini ispit položen na magistarskim i doktorskim studijama, rekao je Poljić.

Poljić je izjavio da je o ovom slučaju obavijestio sud i druge nadležne institucije koje treba da izvrše svoj dio posla.

Prorektor Europskog sveučilišta Mirko Kulić izjavio je novinarima da su dobili rješenje o oduzimanju licence za rad, uz obrazloženje na 33 stranice, te da su pročitali samo dio navoda.

– Proučit ćemo ovo rješenje, svakako ćemo pokrenuti spor na sudu u Brčkom, od kojeg ćemo tražiti da odgodi izvršenje rješenja do okončanja upravnog spora.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …