Kolumna: Uvod i smartphone

People-using-smartphones-007

Pozdrav. Ovo nije jos jedna prica o novim cijenama u menzama. Oni koji su prevalili brojku od 500 nocenja na Savi sigurno se sjecaju cuvenog “Caz”-a i njegovih kolumana. U njegovu cast- minuta sutnje… … (nakon 7sek) Nek mu je vjecna slava i hvala!

Prvu kolumnu pisem na svom smartphoneu. Bez ch cj dzj sh zh i ostalih slova koje imaju kvacice ili polukvacice iznad svojijeh baza. Recimo da je S baza od Sh , a h kvacica koja ga upravo cini tim slovom. Skuzili ste? Nadalje, cesto puta zbog nedostatka kvacicastih slova bivamo neshavceni u svojim elaboracijama tijekom dopisivacine. Znam kako nam je. Jos sam duzan kazati kako u Crnoj gori, susjedskoj, postoje slova Zj i Sj , dakle sa bazom Z i S i polukvacicom. Tako da crnogorci imaju dvije vrste kvacica na C,S i Z , dok mi Hrvati, Srbini, Makedonci i Bosanskohercegovci imamo samo na C. Zanimljivo. Do prije par godina beskvacicasta slova su bila dio kulture, sms-ovske tradicije, a sada su stavljena na rub stupa srama. Stid vas.

To bi bio uvod. A sada smartphone… Tanatanntananntan:

Budilica, iz treceg pokusaja, uzimam Smartfon (namjerno ne reklamiram nijednu marku, necu ja dzaba radit..) , gasim budilicu. Pranje zuba, smartfon poziv, u vezi faksa, via smartfon. Dok hodam prema trajvanu, wacapam via smartfon, mama zove via viber. Ulazak u trajvan. Smartfon, portali, fejz, mejl.. Prisavlje! Vijesnik! Zena spiker ima prejeben glas. Stiglo se na fax. Predavanje, tura igrica na smartfonu. Ko ce brze ko ce dalje. Menza, izmedju zalogaja smartfon. Izmedju razgovora smartfon. Nazad u trajvan. Smartfon, ovaj put utvrdjujem znanje o Basharu al Asadu, sastavu Valencije iz 2002, osvajacima Kupa pobjednika kupova, Brucu leeju i ostalo. Dom, popodnevni spavanac, smartfon, slusalice i utrnuce u san. A tek je podne. Sta hocu reci! Ne koristite smartfon? ne! Imajte mjeru? da!

Voli vas vash – Bask

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …