Kino Forum: Kraljevska afera

A-Royal-Affair-main-quad[1]

‘Kraljevska afera’ je povijesna drama smještena u osamnaesto stoljeće i to na danski kraljevski dvor. U glavnim ulogama pojavljuju se sjajni Mads Mikkelsen (‘Diler’, ‘Casino Royale’) i mlada Alicia Vikander. Režije se uhvatio Nikolaj Arcel, danski režiser i scenarist koji je u svijetu filma najpoznatiji po svom radu na scenariju za ‘Muškarce koji mrze žene’ (švedsku verziju, ne onu s Danielom Craigom).

No, vratimo se mi na ‘Kraljevsku aferu’. Film u prvi plan stavlja romansu epskih razmjera i to između mlade danske kraljice Karoline Matilde i kraljevskog liječnika Johanna. Njih dvoje se upuštaju u opasnu ljubavnu avanturu i to pred nosom poremećenog i nastranog kralja Kristijana VII. Priča o vladavini, moći i ljubavnom trokutu čiji će ishod promijeniti svijet…

Film su neki proglasili ‘sapunskom operom s kraljevskim glavama’, no većina se slaže da je riječ o ‘predivno snimljenom filmu sa zanimljivom i tragičnom ljubavnom pričom‘.

Projekcije filma će se održati u četvrtak i nedjelju od 21:00 u Kinu Forum Studentskog doma Stjepan Radić. Cijena ulaznice je 10 kuna.

www.esava.info

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …