Kino Forum: Kraljevska afera

A-Royal-Affair-main-quad[1]

‘Kraljevska afera’ je povijesna drama smještena u osamnaesto stoljeće i to na danski kraljevski dvor. U glavnim ulogama pojavljuju se sjajni Mads Mikkelsen (‘Diler’, ‘Casino Royale’) i mlada Alicia Vikander. Režije se uhvatio Nikolaj Arcel, danski režiser i scenarist koji je u svijetu filma najpoznatiji po svom radu na scenariju za ‘Muškarce koji mrze žene’ (švedsku verziju, ne onu s Danielom Craigom).

No, vratimo se mi na ‘Kraljevsku aferu’. Film u prvi plan stavlja romansu epskih razmjera i to između mlade danske kraljice Karoline Matilde i kraljevskog liječnika Johanna. Njih dvoje se upuštaju u opasnu ljubavnu avanturu i to pred nosom poremećenog i nastranog kralja Kristijana VII. Priča o vladavini, moći i ljubavnom trokutu čiji će ishod promijeniti svijet…

Film su neki proglasili ‘sapunskom operom s kraljevskim glavama’, no većina se slaže da je riječ o ‘predivno snimljenom filmu sa zanimljivom i tragičnom ljubavnom pričom‘.

Projekcije filma će se održati u četvrtak i nedjelju od 21:00 u Kinu Forum Studentskog doma Stjepan Radić. Cijena ulaznice je 10 kuna.

www.esava.info

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …