Kazališne daske se opet tresu: Večer kulture na Savi

181883_512764312089202_1364265565_n

Nakon dugo vremena, kazališne daske u Kinu Forum se ponovno tresu! Kulturna groznica će još jednom zahvatiti Studentski dom Stjepan Radić uoči blagdana.

I ove će se godine, po treći put za redom, u organizaciji Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata održati tradicionalna Večer kulture -jedan od rijetkih kulturnih projekata uz Radićeve dane kojem mogu prisustvovati stanari Studentskom doma Stjepan Radić, ali i ostali studenti i znatiželjni.

slika1

Projekt je to koji je prethodne godine oduševio sada već slavnim Nezavisnim intelektualcima, Gangnam Styleom u izvedbi folklorne sekcije te jednom od najboljih studentskih predstava – Nepisana pravila Save, u režiji Ivana Ožegovića i studenata sa Save. Sličan koncept ćemo imati prilike vidjeti i ove godine. Osim plesa, igre, recitacije i poezije, zasigurno će najveći mamac biti kazališna predstava Romeo i Julija na hercegovački način. Tragikomedija o ljubavi između dvoje mladih ljudi zavađenih obitelji prikazat će se na moderan i hercegovački način. Kao glavni adut ove tragikomedije u tri čina ističu se zgodni glumci i glumice koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

1461618_762482307100230_430816233_n

Program je na rasporedu u petak, 6. prosinca 2013. godine od 20:00 u Studentskom domu Stjepan Radić, u Kinu Forum uz cijenu ulaznice od 10 kuna. Prihod od ulaznica će ići u dobrotvorne svrhe kao i svaki put do sada.

Pozivamo vas da podržite ovaj hvale vrijedan projekt gdje glavnu riječ vode isključivo mladi i radišni studenti koji su uz svoje svakodnevne obveze, odlučili žrtvovati dio svog vremena za ovu posebnu večer. Ne treba naglašavati kako je kulturni život Save zakinut, kako od nekih viših institucija zbog koji prazni stoje dvorana PAUK i Kino Forum tako i zbog nas samih koji nismo dovoljno angažirani u takvim projektima, a često žalimo da se ništa ne dešava. E, pa evo prilike i dokaza da ipak ima onih koji nešto pokreću. Kako je to izgledalo prošle godine, pogledajte u nastavku:

Vidimo se u petak, 06. prosinca 2013. godine od 20:00 u Kinu Forum!

www.esava.info

 

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …