“JUNAK SA SAVE” PREMIJERNO U SRIJEDU NA NOĆI SAVE

Noć Save, sad već tradicionalni događaj koji okuplja studente sa Save, ali i drugih studentskih domova – ove srijede će razveseliti mnoge. Nakon dugo vremena, u Kinu Forum od 20:30 ćemo moći pogledati predstavu u izvedbi studenata sa Save koji posljednjih nekoliko mjeseci marljivo održavaju probe. Junak sa Save je priča na koju zasigurno nećete ostati imuni i koja će vas i dugo nakon gledanja podsjećati na Savu i sve što ste proživjeli na njoj. Dobro ćete se nasmijati i opustiti, a svakako je lijepo da podržimo i naše kolegice i kolege koji su ovu predstavu pripremili za  sve nas i to uz besplatan ulaz. junak sa save

O predstavi smo razgovarali s njezinim redateljem, Filipom Karagićem, apsolventom na Ekonomskom fakultetu i dugogodišnjim stanarom Save. Filip nam je rekao da je  ideja o predstavi je nastala još 2012., kad su jegov  cimer Aleksandar Novaković i on došli na ideju o nekoliko skečeva vezano za studentski život.  Nakon toga su krenuli u pregovore s Igorom Mirkovićem, koji je tada bio na Studentskoj televiziji. Prvotna ideja bila je snimanje serije, ali ta ideja se nije realizirala. No. želja nije ugasnula  i onda je jedan dio tih skečeva preoblikovan u predstavu. Ideja je Filipova, ali je oblikovana prema prijedlozima svih članova skupine.

 

Ekipa je s probama započela u prosincu i imala je nimalo  sjajne uvjete za probe, pa su se tako nalazili po sobama, u crtaonici 6. paviljona, rijetko u Kinu Forum. Odnedavno su pojačali intenzitet  proba, a posljednja dva tjedna probe se održavaju svaki dan i svi nastoje biti prisutni na njima.

Filip ističe da je sve skupa jako teško uskladiti jer svi imaju neke druge obaveze i uglavnom se moraju nalaziti u kasnim večernjim satima, ostajati iza ponoći, a onda ujutro opet ustajati i vraćati se redovnim obvezama. Ipak smatra da će se to zaboraviti kad izvedu predstavu i budu  ponosni na ono što su gradili mjesecima i prezentiraju svoj rad i trud publici.

Redateljska pozicija koju je Filip preuzeo je prilično zahtjevna jer mora    razmišljati o povezanosti priče, ispravljati greške drugih, biti dva koraka ispred publike i uskladiti mogućnosti svih sudionika. Ipak, tu priča ne staje jer ćemo ovog svestranog mladića imati priliku gledati i na pozornici gdje će odigrati jednu od uloga. Navodi da je radio s glumcem Ivanom Ožegovićem na predstavi, pokupio neke njegove obrasce rada da  i želi ostaviti nešto iza sebe jer mu je ovo posljednja  godina studiranja i života na Savi.

Vjerujemo da će gledatelji cijeniti trud amatera koji ovo rade i da će im se predstava svidjeti te da ova premijerna neće ujedno biti i posljednja izvedba. Ovu zabavnu ekipu sastavljenu od osam glumaca i pet glumica, sastavljenu od različitih profila dođite pogledati i podržati u srijedu u Kinu Forum od 20:30 sati. Nimalo ne sumnjamo u uspjeh ove predstave jer smo imali priliku biti na probama i vjerujte nam da ćete se nasmijati i prisjetiti dogodovština sa Save jer ova ekipa sprema opasno dobru predstavu.

Nakon predstave nam se pridružite na druženju i zagrijavanju na klupicama u dvorištu doma, a zatim se svi selimo u Club Roko gdje ćemo se zabavljati i plesati do ranih jutarnjih sati.

Ovim putem upućene su  zahvale  Studentskom odboru Stjepan Radić i Clubu Roko koji je suorganizator i ogromna podrška u svim događajima koje organiziramo; esavi, Udruzi sisačkih studenata te Zavičajnom klubu hercegovačkih studenata na potpori i pomoći u organizaciji predstave. Zahvaljujući njima, obogatili smo  programa Noći Save za koju se nadamo da će i ovaj put ispuniti vaša očekivanja i dugo se prepričavati.

Za esava.info: Manuela Ivić

Provjeri ovo!

ZBA_generacija 2016 (2)

Kreće drugi ciklus programa Zaba Banking Academy

Nakon uspješno završenog prvog ciklusa, Zagrebačka banka pokreće i drugi ciklus Zaba Banking Academy – ...