Jesu li u ZET-u potpuno izgubili pamet? Pročitajte kako bi nas sve kažnjavali

0381007.48

‘Nisu to rigorozne kazne, to su blage kazne’, uvjerava nas Ante Jelić iz Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, koji predlaže da se ljudima koji se švercaju u vozilima ZET-a ograniči niz prava.

Traže da se ukine pravo na zapošljavanje unutar Zagrebačkog holdinga i gradske administracije osobama koje su sudjelovale u napadima na njihove vozače i kontrolore. Jelić navodi da to ne bi trebao biti problem, piše danas.hr.

“Svakako je za zapošljavanje nužna potvrda o nekažnjavanju”, obrazlaže on. Nadalje, smatra da bi grad švercerima trebao uskratiti bilo koji dokument koji može.

“Dok ne platite dug prema ZET-u, ne možete dobiti izvadak iz gruntovnice, uvjerenje o socijalnom statusu ili neki drugi papir koji izdaju tijela lokalne samouprave”, pojašnjava. To nije sve. Predlaže i suspenziju prava na subvencionirani prijevoz na godinu dana ako je korisnik subvencije – student ili učenik, recimo – ulovljen bez karte.

“Ako već ne koristite subvenciju, onda ćete plaćati kartu 360 kuna umjesto sto kuna mjesečno”, navodi. Uvjerava nas i da to ne treba zvati kaznom nego prevencijom, gdje svaki građanin za sebe treba reći: “Neću dopustiti da me kazne.”

Upravi predlažu i da se vozačima i kontrolorima omogući da nesmetano zadrže putnika bez karte do dolaska policije, a ostale putnike da se pusti iz vozila. Ako bi to dovelo do zadržavanja tramvaja – šverceru bi se ispostavio račun!

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …