Japanski studenti tražili anti-društvene stolove u kantini

th1_usamnjenstol

Na zahtjev studenata koji su željeli izbjeći druženja za vrijeme ručka Sveučilište Kyoto je zamijenilo standardna sjedeća mjesta takozvanim ‘usamljenim mjestima’. Usamljena mjesta su stolovi koji sadrže razdjeljak u sredini.

U većini je kultura odlazak na ručak s prijateljima ili poslovnim suradnicima odličan način da se um opusti, a posao pozitivno sklopi. Očito je kako studenti na Sveučilištu Kyoto pokušavaju izbjeći ovaj oblik druženja, piše cafe.hr

Oni se smatraju zauzetim mladim ljudima koji nemaju uvijek vremena pričati sa svojim vršnjacima, a kako bi izbjegli tu za njih neugodnu situaciju zamolili su Sveučilište za praktično riješenje.

Tako je Sveučilište zamijenilo redovne stolove s usamljenim mjestima koja mogu koristiti svi koji nisu raspoloženi za razgovore. A kako prenose japanski mediji ova su sjedeća mjesta postala jako popularna među studentima. Studenti mogu u miru pojesti svoj obrok bez opterećenja kako bi ih netko mogao gnjaviti neželjenim razgovorima.

Možda se ovo čini malo čudno, ali neke osobe jednostavno žele svoj mir i privatnost.

Foto: odditycentral

 

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …