INA Freshhh – Međunarodno natjecanje za studente u strateškoj online igri

freshhh2014-stranica

Hrvatski studenti pozvani su petu godinu zaredom da se uključe u međunarodno online natjecanje Freshhh, čiji je cilj približiti svijet naftne industrije mladim ljudima različitih struka i usmjerenja te  ih zainteresirati za rad u ovom dinamičnom području, kojeg je i INA dio.

U natjecanju sudjeluju tročlani timovi studenata tehničkih i poslovnih fakulteta igrajući izazovnu online igru „MOiL Tycoon“ u kojoj upravljaju virtualnom mrežom benzinskih postaja. Nije jednostavno, a za uspjeh su potrebni rizici i ispravne poslovne odluke temeljene na detaljnoj analizi tržišta.

Najbolje plasirani timovi osvajaju novčane nagrade, sudjelovanje na finalu natjecanja u Budimpešti i/ili mogućnost sudjelovanja u programu Growww.

Prijave traju do 7. travnja na stranici www.freshhh.net 

2013. godine je bio rekordan broj prijava sa čak 2.600 studenata iz više od 60 zemalja diljem svijeta koji su bili podijeljeni u gotovo 900 ekipa. Na finalu održanom 30. svibnja u Budimpešti pobjedu je odnio tim DDR iz Velike Britanije, dok su 3 hrvatska tima četvrtu godinu zaredom ostvarila zamijećen uspjeh sudjelujući u samom finalu natjecanja među najboljih 10 timova.

Koncept strateške igre MOiL Tycoon

U strateškoj igri MOiL Tycoon sudionici upravljaju virtualnom naftnom kompanijom, odlučuju o projektima istraživanja i razvoja za pronalaženje bogatih zaliha, grade rafinerije za različite proizvode te pronalaze najbolji portfelj proizvoda za ostvarivanje dobiti.  Paralelno sa strateškom igrom, tim se suočava sa 5 različitih poslovnih zadataka za što je potrebna tehnička logika te preciznost u računanju. Nije jednostavno, a za uspjeh su potrebni rizici!

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …