Imotski studenti traže da se studentskom domu u Splitu dodijeli ime Franje Tuđmana

presica - dom tuman mala

Udruga studenata Imotske krajine pokrenula je akciju potpisivanja peticije kojom se traži da se novom studentskom domu u Splitu, čiji se završetak izgradnje očekuje u proljeće iduće godine, dodijeli ime po prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

“U proteklih pet dana peticiju je potpisalo oko 800 pretežito studenata, a potpise ćemo prikupljati do 20. prosinca ove godine. Nakon toga peticiju ćemo na razmatranje proslijediti Rektoratu i Upravnom vijeću splitskog Studentskog centra, te ministru znanosti, obrazovanja i športa Željku Jovanoviću”, izjavio je danas na konferenciji za novinare u Studentskom domu „Bruno Bušić“ u Splitu predsjednik Udruge studenata Imotske krajine Josip Bušić.

Po njegovim riječima među potpisnicima peticije su i istaknute osobe iz javnog života: predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, bivši izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević, župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader, novinar i publicist Tihomir Dujmović, ravnateljica Studentskog centra u Splitu Gordana Raos, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Splitsko-dalmatinske županije Zdravko Omrčen, gradonačelnik Omiša Ivan Škaričić, načelnik općine Dugopolje Zlatko Ževrnja, te Željko Dilber kum generala Ante Gotovine i dugogodišnji hrvatski uznik u Sjedinjenim Američkim Državama Zvonko Bušić.

Naglasio je da su prijedlog o imenovanju novog studentskog doma u Splitu po prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu poduprli i Savjet mladih grada Splita, te Savjet mladih splitsko-dalmatinske županije.

Predstavnik Udruge studenata splitskog Sveučilišta Marijan Bašić je istaknuo kako je pod vodstvom Franje Tuđmana ostvaren stoljetni san Hrvata o slobodi, suverenosti i stvaranju vlastite države.

“Nedavna je oslobađajuća haaška presuda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču amnestirala i prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana jer je tom presudom skida lažna optužba da je oslobodilačka akcija Oluja bila navodno ‘združeni zločinački pothvat’ . To znači da će budući hrvatski naraštaji učiti kako je Domovinski rat bio pravedan i oslobodilački, Franjo Tuđman jedna od najvažnijih osoba cjelokupne hrvatske povijesti, a generali Gotovina i Markač hrvatske legende”, rekao je Marijan Bašić.

Predstavnik Savjeta mladih grada Splita Marijo Popović je rekao kako je davanje imena studentskom domu u Splitu po Franji Tuđmanu najmanje što studenti i mladi mogu učiniti za prvog hrvatskog predsjednika s obzirom na veličinu njegova djela.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …