Šibenski studenti ostali bez subvencionirane prehrane – menze

Restoran Paparazzi od srijede je zatvoren i prestao je pružati uslugu prehrane za studente Veleucilišta u Šibeniku. Studentski centar u dva je navrata prikupio ponude šest restorana koji bi mogli organizirati studentsku prehranu, no uvjeti Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta su vrlo rigorozni, i rješenje još nije pronađeno, prenosi Radio Šibenik.


Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa imalo je ugovor o organiziranju studentske prehrane s tvrtkom Prološcić, koja je upravljala restoranom Paparazzi u Šibeniku. Restoran je zatvoren i od tada studenti šibenskog Veleucilišta ne mogu ostvarivati svoje pravo na subvencioniranu prehranu, kaže prodekan za nastavu i studentska pitanja Želimir Mikulić. “Studenti su se javili cim je restoran zatvoren, a mi smo reagirali i obavijestili ministarstvo, koje je ponudilo novi ugovor tvrtci koja je vlasnik, no oni su rekli da neće potpisati novi ugovor.”, rekao je Mikulić.

Studentski centar u Šibeniku, reagirao je odmah nakon što su informirani o zatvaranju restorana koji je davao uslugu prehrane studenata, kaže njegova ravnateljica Marijana Fuštin. “Jako smo iznenađeni, jer je restoran Paparazzi prestao pružati uslugu studentske prehrane, a pokušavamo naći nove restorane koji ćemo preporuciti resornom ministarstvu za obavljanje te djelatnosti.”, rekla je Fuštin.

U rješavanje problema studentske prehrane u Šibeniku ukljucilo se i Veleucilište, koje će zatražiti i sastanak u Ministartsvu znanosti, obrazovanja i sporta, kaže Mikulić. “Ministarstvu je ponuđeno nekoliko mogućih restorana, no uvjeti koje nudi ministartsvo su rigorozni i na žalost dogovor još nije postignut.”, naglasio je Mikulić.

Na sastanku u resornom ministratsvu tražit će se i trajno rješenje problema studentske prehrane u Šibeniku, u prostorima Studentskog doma na Šubićevcu.

Rješenje ministarstva

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zatražilo je od šibenskog Studentskog centra Šibenik da prikupi ponude eventualnih novih davatelja usluge studentske prehrane, nakon što je restoran Paparzzi koji je dosada pružao uslugu studentske prehrane zatvoren. Tako se navodi u odgovoru ministarstva na upit Radio Šibenika o razlozima zatvaranja restorana studentske prehrane koji potpisuje pomoćnica ministra, Ružica Beljo Lucić. Iz Ministarstva se nadaju da će odluka o izboru novog restorana za studentsku prehranu biti donesena što prije. Rok u kojem će biti rješen problem ne navode, ali naglašavaju kako će “nakon što se obavi ovaj prvi tehnicki dio oko ponuda, obaviti i obilazak restorana kako bi se provjerilo ispunjavaju li sve tražene uvjete za studentsku prehranu”.

Kad je rijec o dugorocnom rješavanju problema studentske prehrane u Šibeniku iz Ministarstva napominju da studentski dom u Šibeniku ima primjeren prostor za uređenje restorana te izražavaju nadu da će Studentski centar Šibenik u suradnji s Veleucilištem u Šibeniku i gradom Šibenikom kao vlasnikom prostora pronaći nacin i urediti restoran studentske prehrane.

“Ravnateljica Studentskog centra Šibenik obavijestila je Ministarstvo 11. travnja 2012 godine da restoran više ne pruža uslugu studentske prehrane. U kontaktu s nadležnom osobom restorana 12. travnja 2012. godine Ministarstvo je dobilo obavijest o prekidu suradnje i o tome da restoran neće potpisati novi ugovor koji bi trebao trajati do 15. srpnja 2012.”, odgovor je pomoćnice ministra Ružice Beljo Lucić, na pitanje zašto je restoran paparazzi prestao pružati uslugu studnetske prehrane u Šibeniku.


izvor: komentar.hr

 

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …