Hrvatski svjetski kongres: Prijavite se na stručnu praksu u Beču!

wien_hofburg_nacht

Pozivaju se studenti Sveučilišta u Zagrebu, poglavito oni završnih godina studija, da se jave Hrvatskom svjetskom kongresu u Austriji na email: office@kroatischerweltkongress.com radi mogućnosti obavljanja stručne prakse od dva do dvanaest mjeseci u Beču. Natječaj je otvoren do prvog prosinca, a HSK-a u Austriji na praksu trenutačno prima šest studenata.

Studenti se javljaju na natječaj na svom fakultetu, a od HSK-a u Austriji dobivaju potvrdu da su pronašli instituciju u inozemstvu (Acceptance confirmation). Studenti su već upoznati s uvjetima ovog programa pa će tako za vrijeme obavljanja prakse imati naknadu koju pokriva EU-a te se potpisuje ugovor između Sveučilišta, HSK-a u Austriji i studenta.

Studenti će tijekom prakse obavljati sljedeće zadaće:

– Usavršavanje osnovnih, organizacijskih i komunikacijskih vještina u vidu organizacije događanja, vođenja administrativnih poslova i stjecanja odgovornost pri radu.
– Rad na istraživačkom polju, boljem uvidu položaj Hrvata kao migranata i njihova zakonska regulacija te položaja Hrvata u Gradišću kao manjine
– Povezanost HSK-a u Austriji s austrijskim institucijama poput Integracijskog fonta i sl., te interakcija s ostalim migrantskim skupinama
– Savjetodavni status HSK u Austriji kao članice UN-a pri sjedištu Ujedinjenih naroda u Beču.
– Povezanost s Državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske i ostalim relevantnim institucijama u Hrvatskoj
– Učenje njemačkog jezika
– Izrada baze podataka svih hrvatskih društava, zajednica, klubova i sl.
– Položaj hrvatskog jezika u Austriji, posebice u sklopu nastave materinskog jezika
– Izrada projekata HSK-a u Austriji (povezivanje hrvatskih društava, izdavanje novina, izrada baze događanja u organizaciji hrvatske zajednice u Austriji, mrežna stranica i povezivanje putem društvenih veza i sl.).
– Poslovi i zadaće koje student ne može obaviti u Hrvatskoj, a koji su u djelokrugu rada Hrvatskog svjetskog kongresa te Hrvatskog svjetskog kongresa u Austriji, temeljem Statuta HSK-a i HSK-a u Austriji.

Veselimo se Vašim prijavama.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …