Hrvatski studenti osvojili pet medalja na 2. Europskim sveučilišnim igrama

rotterdamhrvatska

Hrvatski sportaši studenti osvojili su pet medalja na 2. Europskim sveučilišnim igarama u Rotterdamu na kojima je nastupilo 2830 natjecatelja sa 174 sveučilišta iz 34 zemlje svijeta. Isto ovakvo natjecanje bit će održano u Zagrebu i RIjeci 2016. godine.

Hrvatske boje u Rotterdamu su branila 122 sportaša sa četiri sveučilišta i jednog veleučilišta, a najznačajnije rezultate ostvarili su stolnotenisači Sveučilišta u Zagrebu te malonogometaši Veleučilišta VERN koji su u oštroj konkurenciji osvojili drugo mjesto. Brončane medalje osvojili su teniska ekipe Sveučilišta u Splitu, veslački osmerac Sveučilišta u Zagrebu te Mateja Magličić sa Sveučilišta u Zagrebu koja je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila broncu u stolnom tenisu. Valja napomenuti kako je malo sportske sreće nedostajalo košarkašima splitskog Sveučilišta te muškoj i ženskoj rukometnoj momčadi zagrebačkog Sveučilišta, koji su osvojili četvrto mjesto.

Na Igrama koje će se održati u Hrvatskoj očekuje se dvostruko više natjecatelja koji će se natjecati u 21 sportu, čime će se dati dodatni poticaj razvoju europskog studenskog sporta.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …