Hrvatska službeno ima najbolji sladoled u svijetu

6f409450a8eb94326187bf02e3c34c5c

Međunarodno udruženje proizvođača sladoleda (IICC – International Ice Cream Consortium)  na svojoj je redovnoj godišnjoj konferenciji, ove godine održanoj u Norveškoj, dodijelilo Ledu prestižne nagrade za najbolji sladoled na svijetu i najbolje komercijalno rješenje, priopćili su iz kompanije. Nagrade su u ime Leda primili su Predsjednik Uprave Tomislav Kitonić i Direktor Marketinga i razvoja Dario Vrabec, piše poslovni.hr.

Ledo Torta od borovnice i bijele čokolade na štapiću tako je proglašena najboljim sladoledom na svijetu. Prije dvije godine Torta od čokolade na štapiću proglašena je najinovativnijim sladoledom.

Kampanja Ledonardo proglašena je pak najboljim komercijalnim rješenjem. Podsjetimo, u sklopu kampanje potrošači su po prvi puta dobili priliku sami osmisliti sladoled koji će se proizvesti i ponuditi tržištu.

Ledu su također dodijeljena i dva druga mjesta za najbolje tehničko rješenje i najinovativniji proizvod za punjenje Ugostiteljskog sladoleda.

International Ice Cream Consortium djeluje 24 godine te okuplja međunarodne proizvođače sladoleda diljem svijeta. IICC već četvrtu godinu za redom dodjeljuje Ledu d.d. nagrade za izvrsnost i inovativnost. 2010. godine u Meksiku Ledo je osvojio nagradu za najinovativniji sladoled King Extra Amadeus, a već sljedeće godine istu titulu dobila je Ledo Torta na štapiću, dok je prošle godine prestižni naziv „najinovativniji” odnio Multipack sladoled Vruća ljubav koji je pokazao da je sladoled zanimljiv i u vrijeme zimskih mjeseci, zaključuje se u priopćenju.

foto: Ledo

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …