Hrčak Hrki službena maskota Europskih sveučilišnih igara

Hrki

Europske sveučilišne igre koje će se u srpnju 2016. održati u Rijeci i Zagrebu dobile su i službenu maskotu. Nakon što je u siječnju ove godine odabran vizualni identitet, danas je javnosti predstavljeno i ime maskote.

Ime Hrki, po kojemu će ostati zapamćena maskota, svojevrsni nasljednik i danas popularnog Zagija, javnosti je obznanio ministar znanosti, obrazovanja i sporta RH Vedran Mornar. U odabiru imena sudjelovalo je više od 30 poznatih aktivnih i bivših sportaša koji su dali svoj glas jednom od 11 imena iz užeg izbora od preko 200 prijedloga koje su ponudili naši sugrađani. Kovertu s imenom službene maskote Igara ministru Mornaru uručili su Mario Možnik i Mihovil Španja, koji su ovom prigodom predstavljeni kao prvi ambasadori ESI2016.

Španja i Možnik s Hrkijem

Prije proglašenja imena maskote održana je i svečana primopredaja sporazuma o suradnji koji su potpisali predstavnici organizatora Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016. te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Ministar Mornar ovom je prigodom naglasio kako manifestacije kao što su Europske sveučilišne igre donose brojne pogodnosti. Poseban naglasak je stavljen na renoviranje i izgradnju novih studentskih smještajnih kapaciteta, ali i promociju zemlje koju će u sklopu Igara posjetiti više od 5000 studenata iz svih krajeva Europe.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …