Helping to map Nepal: Humanitarna akcija Studentskog zbora Geodetskog fakulteta

nepal

25. travnja 2015. Nepal je pogođen nizom prirodnih katastrofa – potresa, od kojih je najrazorniji bio onaj jačine 7.8. Informatička sekcija Studentskog zbora Geodetskog fakulteta pokrenula je inicijativu, “Fast Forward” radionicu OpenStreetMapa za one koji još ne znaju mapirati u OSM-u, poslije čega će se baciti na OSM Tasking Manager gdje je Humanitarian OpenStreetMap Team (HOT OSM) pokrenuo niz projekata s različitim taskovima s ciljem kartiranja Nepala.

Radionica i akcija će se održati u srijedu, 13. svibnja 2015., od 15h na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, 1. kat (predavaona 117). Svi studenti Sveučilišta su dobrodošli na radionicu. Prijave nisu potrebne, samo dobra volja, i laptop.

Ako bi htjeli proći kroz neke materijale i osnove i prije same radionice, ili možda već nešto i znate, ali bi se htjeli podsjetiti, pripremili smo posebnu stranicu za to: Mapping and where to Learn, kao i post Helping to map Nepal: getting started.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …