Građanska inicijativa Mesir

Građanska inicijativa Mesir je inicijativa skupine mladih koja vjeruje da će ovom akcijom informirati građane o važnosti njihova izlaska na parlamentarne izbore 4. prosinca 2011. Glavni i odgovorni je Roberto Mesir, student diplomskog studija politologije na Fakultetu politickih znanosti.

Projekt uživa potporu profesora, asistenata i popularne udruge Fakulteta politickih znanosti – Publius! Također, potporu daju i mnoge organizacije civilnog društva te druge studentske udruge.

U projektu se putem 3 bitne cinjenice te popratnim tekstom poziva građane da izađu na izbore i prihvate da su oni odgovorni za svoju budućnost i vlast koju biraju! U nastavku tekst:
Da li smo svjesni nekih od cinjenica;
˝Više od 1/3 građana republike Hrvatske ne izlazi na izbore˝
˝Kada bi svi ti građani izašli na izbore i glasali za jednu malu parlamentarnu stranku, ta stranka bi pobijedila na izborima!˝
˝Ukoliko ne izađeš na izbore, TVOJ glas ide pobjednicima˝

Nacini informiranja građana su sljedeći;
1. Putem ¨cirkularnog maila¨ cija je namjena da se proslijedi nakon što se procita
2. Putem video i audio spotova koji su snimljeni od strane skupine mladih koji i stoje iza ove organizacije
3. Putem razlicitih multimedijalnih materijala koji se promoviraju kroz društvene mreže

Osnovana je građanska inicijativa koja će provoditi razne akcije informiranja građana o beneficijama izlaska na izbore. To ćemo uciniti putem okupljanja i događanja na javnim mjestima te institucijama (fakulteti, udruge, itd. ) s kojima surađujemo. Akcije će se odvijati u gradu Zagrebu i okolici.

Na trgu bana Jelacića i trgu kralja Tomislava 26. i 27.11. od 10:00 do 14:00 sati će se održati javno okupljanje osnovane građanske inicijative, gdje će se potpisivati simbolicna peticija putem koje građani daju obećanje da će izaći na izbore. Također, nastavljamo s našom ¨on-line kampanjom˝ i to putem informativnih mailova, kao i informiranjem preko društvenih mreža.

Pozivamo i vas da budete dio inicijative i popratite ovu akciju mladih koji su odlucili biti akteri u svojoj okolini i uciniti promjenu, koliko god da ona skromna bila!

Kontakti:
Ime i prezime: Roberto Mesir
E-mail: rmesir@gmail.com
Mob: 091 192 0682

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …