Glista koje se i najveći boje

1378625_539711969428435_572541398_n

Ne znam koliko smo već puta objavili slike s raznim ‘proteinima’ u hrani. Glista je čak i dobra što se sve nalazilo no očito trenutna situacija dosta toga mijenja.

Slika gliste u zelenoj salati ubrzo se proširila na najposjećenijim portalima, kako u Republici Hrvatskoj, tako i u regiji. Zabiberili smo sve to s lijepim videom pauka koji veselo skakuta sa salate na vilicu. U jednom danu više od 5000 pogleda – nije loše!.

A onda je krenulo: index, vecernji, net.hr… Svi su servirali vijest o glisti kao neko čudo! Kao da se to prvi put dogodilo! Nije ovo nikakvo čudo dragi naši – nailazili smo mi i na gore stvari. No sada se dogodilo nešto drugačije. Odjednom se digla uzbuna oko te male gliste. Mailovi, pozivi… Kako se to dogodilo, gdje, kada? Odjednom smo bitni, nešto nas se pita!

Zašto je ta glista uopće bitna? Pa ona je tako sitna, tako mala. E, upravo je ta glista dokaz da će od sada i studenti podići kriterije. Tražit će se ‘dlaka u jajetu’ za svaki propust u ishrani. Ugodili ste sebi povećanjem cijena, ali nemojte zaboraviti drugi dio dogovora: bolja i kvalitetnije prehrana. Sigurno se to neće promijeniti preko noći, ali tko zna hoće li uopće? Ironično bi bilo da zbog takvih stvari nadrapaju oni ‘mali’ – tete u menzi ili voditelji koji nisu krivi što rade u ovakvim uvjetima. Riba smrdi od glave.

Jesmo li mi studenti konačno postali te gliste o kojima će se pričati, kojih će se ‘bojati’, za koje će se pitati otkud ih sad odjednom toliko? Pa mi smo bili cijelo vrijeme tu, ali neki to nisu vidjeli.

Možda će ova glista nešto promijeniti. Ali, vjerojatno je ovo samo trenutna euforija brige za studentima. Znate ono kada su košarkaši dobro igrali pa su svi odjednom bili zaluđeni košarkom. Nakon tjedan dana nitko više ne piše o njima. Vjerojatno će tako i ovdje bit, ali evo, nećemo širiti preveliki pesimizam. Preporučujemo im da malo češće provjere naše stranice pa će znati stvarno stanje, a ne da čekaju dok to procuri u javnost. I mi studenti smo javnost. Niste ni svjesni koliko jaka i utjecajna…

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …