FSB racing team: Hrvatski studenti na Hockenheimringu

1146578_665300463499405_1128365268_n

Članovi FSB Racing Teama prošlog su tjedna stigli su na slavnu F1 stazu Hockenheimring na natjecanje Formula Student Germany 2013. Nakon podizanja kampa uslijedilo je pripremanje bolida za tehnički pregled koji je prva stepenica za pristup natjecanju.

Pregled traje sat vremena, u prostoru za bolid smiju biti 4 člana tima te je potrebno skupiti sve četiri naljepnice kao potvrdu sudaca da je auto u potpunosti siguran za izlazak na stazu. Imaju pravo na jedan popravak i jedno vraćanje u box ukoliko sudac odredi da se radi o potencijalnom ugrožavanju sigurnosti. Ako se potencijalni problem ne ukloni ni nakon prvog dozvoljenog popravka, natjecanje je za taj tim završilo.

Na natjecanju u Njemačkoj osigurano je 75 mjesta za bolide s motorima na unutarnje izgaranje te 40 mjesta za električne automobile, što omogućuje dolazak 115 timova iz cijeloga svijeta koji su uspješno riješili pristupni kviz u siječnju tako da je FSB Racing Team sa Sveučilišta u Zagrebu upravo jedan od njih izazvao veliki ponos.

Podsjetimo, Formula Student prestižno je natjecanje sveučilišta iz cijeloga svijeta u izradi bolida jednosjeda te prezentiranju poslovnog plana, dizajna i troškovnika za taj bolid. Natjecanje se održava diljem svijeta – od Kine, Japana i Australije, preko Europe sve do Sjeverne Amerike i Brazila.

FSB Racing Team do sada je natjecanju pristupio tri puta na stazi Silverstone (2006., 2007. i 2012.) gdje je prethodne godine ostvario najbolji rezultat u regiji (24. mjesto od 103 tima iz cijeloga svijeta). Projekt podržavaju predsjednik republike Hrvatske Ivo Josipović, Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu te brojni sponzori.

Osvojena su sljedeća mjesta po kategorijama:

Dinamički dio natjecanja
Acceleration: 34.
Autocross: 52.
Fuel Efficiency: 41.
Endurance: 36.
SkidPad: 54.

Statički dio natjecanja:
Business Plan: 41.
Cost Report: 62.
Design Report: 42.

izvor: Glas Istre i FSB Racing team

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …