FOTO: Petar Labrović, novi predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu

Stari i novi saziv zbora-Vedran Dodig, Mario Mašić, Petar Labrović i Mate Damić

Na sjednici održanoj u Velikoj vijećnici Rektorata Sveučilišta u Zagrebu izabran je novi predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, Petar Labrović, student 1. godine diplomskog studija Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. U narednih godinu dana predstavljat će i štititi interese više od 70 000 studenata zagrebačkog sveučilišta.

  • Zahvaljujem kolegama na iskazanom povjerenju, a ja ću u narednih godinu dana nastaviti ono što su započeli moji prethodnici. Radit ću na poboljšanju kvalitete studentske prehrane i smještaja u studentskim domovima, a nadam se da ćemo u mom mandatu otvoriti i ured za međunarodnu suradnju koja je postala važan faktor ulaskom Hrvatske u Europsku uniju. (Petar Labrović)

Za njegovog zamjenika izabran je Mario Mašić, student 6. godine Medicinskog fakulteta.

Sjednici je nazočio i rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damir Boras koji je izrazio  svoju podršku novom predsjedniku te se zahvalio dosadašnjem vodstvu Zbora na suradnji i rekao kako se nada da će suradnja biti uspješno i nastavljena.

Skupština Studentskog zbora i rektor Damir Boras

Petar Labrović je dosad sudjelovao u radu Studentskog zbora Sveučilišta kao predstavnik Studentskog zbora PMF-a, te kao član Predsjedništva sveučilišnog zbora u mandatu Mate Damića, njegovog prethodnika.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu je krovno studentsko izborno predstavničko tijelo koje štiti interese studenata, sudjeluje u radu i odlučivanju u tijelima Sveučilišta u Zagrebu, a studente predstavlja i u sustavu visokog obrazovanja.

Uloga predsjednika je da predstavlja i zastupa studentski zbor, koordinira njegov rad i obavlja druge poslove predviđene zakonom i općim aktima sveučilišta i studentskog zbora. Mandat predsjednika traje jednu akademsku godinu i može se jednom ponoviti.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …