FOTO: Mostarka Mia Hasanagić najljepša studentica svijeta

Mia Hasanagić, 20-godišnja Mostarka, najljepša je studentica svijeta. Naime, još u prosincu 2012. godine u Južnoj Koreji održan je 25. izbor World Miss University. Mia, kao predstavnica Danske, odnijela je titulu najljepše između 44 natjecateljice iz svih dijelova svijeta.

Ova prelijepa 20-godišnjakinja podrijetlom je iz Bosne i Hercegovine, točnije iz Mostara. Njezini roditelji, dok je ona još bila beba, napustili su ratom razorenu domovinu i otišli živjeti u Dansku.

FOTO: Mostarka Mia Hasanagić najljepša studentica svijeta

Mia je danas uspješna studentica strojarstva, ali i najljepša studentica svijeta, piše Dnevni list.

“Iskustvo u Južnoj Koreji je najbolje iskustvo do sada. Biti daleko 14 dana i učiniti sve što je toliko različito od mog svakodnevnog života bilo je fantastično.

Ali osjećaj kada odlaziš sa scene s krunom i pred tolikom publikom je neopisiv. Bilo je sjajno! – napisala je Mia na svome Facebook profilu nakon pobjede.

U reprezentativnom videu objavljenom na službenim stranicama World Miss University Mia kaže da je njezin moto stalno se nadahnjivati kontaktima s drugim ljudima. Osim toga, Mia je i napisala kako je morala napustiti domovinu zbog rata. Zbog toga je, smatraju mnogi, njezina poruka mira u svijetu zapravo imala snažnu osobnu rezonanciju.

Aarhus University je jedno od najljepših i najboljih sveučilišta u svijetu, a sada se mogu pohvaliti i najljepšom studenticom, i to Mostarkom.

Izbor za World Miss University je osnovan 1986. godine u suradnji s Ujedinjenim narodima, obilježavajući Međunarodnu godinu mira. Do danas je održano 25 natjecanja za World Miss University, a sve s ciljem  promicanja svjetskog mira i ujedinjenja.

 

FOTO: Mostarka Mia Hasanagić najljepša studentica svijeta

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …