FOTO: Karta svijeta prema američkim studentima

zack1

Znate li skicirati mapu svijeta prema vlastitom sjećanju?  Vjerojatno ste je vidjeli na stotine puta, ali možda niste ni svjesni koliko je teško nacrtati. Upravo to je na svojoj koži osjetilo tridesetak studenata iz Michigana čiji je zadatak bio skicirati mapu svijeta prema vlastitom sjećanju bez ikakve pomoći.

Većina njih je zaboravila na Ujedinjeno Kraljevstvo, Novi Zeland, Madagaskar, Skandinaviju, Grenland i veliki dio indijskog tla.

Veličine Indonezije i Filipina su nacrtane drastično manje nego što jesu, a Antarktika kao da i ne postoji za navedene studente. Loše su prošli i Australija, Aljaska i Japan koji su također zaboravljeni u nekoliko navrata, a proporcije Afrike i Azije nisu ni blizu stvarnim.

zack

Jedan od korisnika Reddita, Zaaakk (Zak Ziebell) objavio je kartu svijeta koja je integrirana od 30 studentskih crteža. Slagao je crteže jedan na drugi i dobio konačnu sliku svijeta kako je vide studenti dobrovoljci koji su sudjelovali u ovom projektu.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …