Filozofski fakultet: Studenti 2. i 3. godine ipak ne plaćaju školarinu?

Studentima druge i treće godine Filozofskog fakulteta neće se naplaćivati školarina sve do parlamentarnih izbora, odluceno je danas na izvanrednoj sjednici vijeća Filozofskoga fakulteta u Zagrebu.


Također je naglašeno kako Fakultet ocekuje da će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa do tada pronaći financije da pokrije taj trošak koji se procijenjuje na pet milijuna kuna.

Studenti su nakon sjednice vijeća porucili kako će o deblokadi fakultetske referade, koja traje već tri tjedna, odluciti na studentskom plenumu koji se održava veceras od 18,30 sati.

Vrijedi napomenuti kako su slicne situacije zabilježene i na nekim drugim fakultetima. Na Ekonomiji su primjerice studenti 1. godine diplomskog studija potpisali ugovor prema kojem se školarina ne plaća do daljnjeg, a u slucaju da Ministarstvo ne uplati školarine, studenti će sami podnijeti taj trošak. Ocito je da će se sve odlucivati nakon izbora.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …