Fakultet nije mjesto za darivanje profesora

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Između projekata koje novo vodstvo na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru provesti,našle su se i promjene u vezi obrane završnih i diplomskih radova. Premda je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru s novom akademskom godinom, došlo i novo vodstvo fakulteta, suradnja Studentskog zbora s istima je uspješno nastavljena.

Tako su u planu brojni novi projekti i aktivnosti u svrhu poboljšanja nastave ali i izvannastavnih aktivnosti, a jedna od konkretnih novosti tiče se obrane završnih i diplomskih radova. Naime, brojni studenti prilikom ovih, za njih iznimno značajnih događaja, profesorima prisutnim na obrani završnih radova kupuju poklone, često i iznimno vrijedne, piše bljesak.info.

Zbog ovog ustaljenog običaja, ali ne i pravila nerijetko su i studenti koji kupuju, ali i profesori kojima su pokloni namijenjeni, u neugodnim situacijama. Stoga je zajedničko mišljenje vodstva fakulteta te Studentskog zbora Filozofskog fakulteta, da to treba prestati.

“Nešto što nije pravilo ne može se ni zabraniti, ali možemo apelirati na sve studente, da prestanu donositi darove profesorima, jer fakultet nije mjesto za to”, rekao je Vedran Biokšić, predsjednik Zbora Filozofskog fakulteta.

Biokšić je potvrdio da je na inicijativu Zbora, fakultetsko vodstvo uputilo preporuku svim profesorima da ne primaju poklone od studenata. Također, važno je ovu vijest proširiti što više i među studentima kako bi prestali s ovim činom.

Ova praksa kupovanja poklona na brojnim fakultetima je nepoznata, a čak su i neki profesori na Filozofskom na svoju inicijativu, već prije, studentima savjetovali da ne kupuju ništa. Jer uostalom, to i jeste samo njihov poseban dan, stoji na kraju priopćenja Studentskog zbora Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …