Facebook je 2009. godine odbio suosnivača WhatsAppa

brianacton

,,Facebook me odbio. Bila je to odlična prilika za upoznavanje fantastičnih ljudi. Veselim se sljedećim životnim izazovima.” Tim riječima je Brian Acton u kolovozu 2009. godine opisao svoj odbijanac od Marka Zuckerberga. Pet godina poslije, Zuckerberg je Actonov proizvod kupio za nevjerojatnih 19 milijardi dolara što je vrlo blizu godišnjem proračunu Republike Hrvatske za narednu godinu!

Odbijanac koji je dobio od Facebooka nije ga demotivirao te je zajedno s ukrajinskim imigrantom Janom Koumom stvorio jedan od najboljih servisa na svijetu – WhatsApp. Upravo je Janov težak životni put koji je proveo u sovjetskom režimu bio ključ nastanka ove aplikacije. Htio je omogućiti ljudima ono što on sam nije mogao – slobodu govora i razmjene informacija te komunikaciju.

2,w=650,c=0.bild

To mu je uspjelo zajedno s Brianom Actom kada su 2009. godine postavili online aplikaciju WhatsApp. Besplatna je i bez reklama, što obećaje i pri samoj instalaciji. Facebookovom kupnjom se navodno neće ništa promijeniti, a i sam Zuckerberg je rekao kako je ova akvizicija plod osnovnog cilja postojanja Facebooka – povezivanje ljudi.

Prvi djelatnici WhatsAppa su na svoj račun dobili dodatnih stotinjak milijuna dolara, dok se konkurencija jučer naslađivala padu cijelog sustava WhatsAppa koji je nakratko bio nedostupan.

Smatra se da je glavni uzrok prevelik broj preuzimanja nakon što je u medije plasirana informacija o Facebookovoj kupnji navedene aplikacije. Na taj način se ime i brand WhatsAppa dodatno proširio svijetom te angažirao dodatan broj korisnika.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …