Evo kolike su satnice za studentske poslove

danikarijera

Da se može biti odličan student, uz rad dokazuje Valerija Šebek koja je peta godina na studiju ekonomije i demonstratorica na predmetu računovodstva, a uz sve to radi u aquaparku. ‘Plaćaju me 20 kuna po satu i s tim ja mogu dobro živjeti’, kazala je.

U potrazi za dodatnom zaradom pregledavaju se oglasi u studentskim centrima. Satnice su razne, od 15 pa do 80 kuna. Za razne administrativne poslove studenti mogu zaraditi 17 kuna po satu. Selidbe, utovar, istovar čak od 25 do 35 kuna. Na recepciji studenti mogu zaraditi 18 kuna, čišćenje snijega se plaća od 25 – 30 kuna, a za dva školska sata poduke satnica je 80 kuna.

Uz studij povijesti umjetnosti i poljskog Mia Zovko radi i na recepciji. Svojom plaćom pokrije si i dio školarine. ‘Ujutro idem na faks, najčešće od 8-12 sati, nekad i duže i onda dolazim na posao. Radim od 2 do 21 sat. Nakon toga idem doma i onda što se stigne za zadaću i učenje’, kazala je Mia za dnevnik.hr.

No, potražnja studentskih poslova i dalje je veća od ponude. Unatoč tome što je poslodavcima isplativo zaposliti studente. ‘Studente je isplativo zaposliti jer su mali doprinosi na njihove neto plaće’, kazao je poslodavac Stjepan Culipaj.

Tako se traže i studenti kineziloškog fakulteta za radno mjesto spasioca koje uključuje pjesmu i vježbu. Uz vježbu s bendom i obveze na fakultetu i Nikša koristi svaku priliku za studentsku zaradu. ‘Konobarim i radim sve što se stigne da zaradim koju kunu. Ljeti je to i od 5.000 do 6.000 kuna, a zimi se to prepolovi. No, više je nego dovoljno’, kazao je Nikša.

Osim zarade za džeparac studentskim poslovima ovi mladi ljudi pomažu roditeljima, stvaraju iskustvo i radne navike. Svaki posao koji se obavlja onako s dušom i od gušta čini čovjeka zadovoljnim.

foto: screenshot dnevnik.hr

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …