European best engineering competition u Zagrebu

BEST Zagreb organizirat će od 1. kolovoza 2012. do 8. kolovoza 2012. najveće studentsko inženjersko natjecanje u Europi, EBEC (eng. European BEST Engineering Competition). Natjecanju će prisustvovati preko 200 studenata tehnicko-tehnoloških fakulteta sa 90 sveucilišta iz 30 zemalja.

Natjecatelji, pobjednici nacionalnih i regionalnih natjecanja, dolaze na EBEC i svojim svježim pristupom te kreativnim idejama rješavaju postavljene probleme u dvjema kategorijama: Team Design (prakticna rješenja s fizickim prototipom) i Case Study (hipotetska rješenja za realne probleme).

EBEC-ovo finale postavilo je visok standard

Posljednje izdanje EBEC-a, koje se održalo u Istanbulu u Turskoj 2011. godine, okupilo je preko 200 studenata s tehnickih sveucilišta diljem Europe. Sveukupno, 11 međunarodnih i lokalnih partnera podržalo je događaj, dok su u samom finalu sudjelovala 104 studenta, odnosno 26 najboljih timova. Ovogodišnje EBEC-ovo finale postavilo je visok standard za sljedeću godinu.

BEST (Board of European Students of Technology) je nepoliticka i neprofitna organizacija studenata tehnickih, tehnoloških i prirodoslovnih fakulteta. Provedbom i razvijanjem svojih osnovnih aktivnosti, BEST potice mobilnost preko milijun studenata širom Europe istovremeno im pružajući mogućnost profesionalnog razvitka i podrške u karijeri

Više informacija o BEST-u i BEST-ovom europskom inženjerskom natjecanju možete naći na www.best.eu.org i http://ebec.best.eu.org.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …