FOTO: esava.info na Interliberu

interliber1

Više od 80 knjiga 15 najvećih hrvatskih izdavača ušlo je u naš ovogodišnji izbor najboljih knjiga koje izlaze u povodu tridesetšestog Interlibera. Ovogodišnji sajam knjiga i učila traje od 12. do 17. studenoga. Radno vrijeme Interlibera 14. i 17. studenoga bit će do 20 sati, a u petak i subotu knjige će se moći razgledati i kupiti sve do 21 sat.

Ekipa esava.info je posjetila ovogodišnji Interliber koji se održava u dva paviljona zagrebačkog velesajma. Posjećenost je slična prijašnjih godina što dokazuje da su ljubitelji knjiga s nestrpjenjem čekali ovogodišnji sajam. Na prvi pogled se može zaključiti kako se najviše ljudi vrti oko stripova čiji su štandovi bili možda i najsimpatičniji s obzirom na mnoštvo jakih boja.

interliber2

Ponovno su najveći i najbolje opremljeni štandovi pripali kućama Profil, Algoritam i Školska knjiga. Izdavačka kuća Profil je nudila vjerojatno najširi asortiman svih žanrova i smjerova, kako književnih tako i znastvenih i društvenih. Knjige su se mogle kupiti već od 5 kuna, dok ste za primjerice 30 – 50 kuna mogli naći poznatije naslove u prodaji.

interliber3

Na ovogodišnjem sajmu su najavljena i brojna gostovanja uglednih pisaca, kako iz svjetske tako i iz naše književnosti. Najveća zvijezda ovogodišnjeg sajma je američki pisac Adam Johnson, dobitnik Pulitzerove nagrade za književnost u 2013. godini za svoj roman o Sjevernoj Koreji “Sin Gospodara Siročadi” kojeg je u Hrvatskoj objavio Lumen. Od domaćih autora svakako prednjači Miljenko Jergović koji će na Interliberu predstaviti svoju novu knjigu, “Rod”, sastavljenu od više cjelina – romana, dokumenata, pripovjednih skica i fragmenata. “Rod”, koji je objavila Fraktura, ujedno je i jedna od “debljih” knjiga koje ćemo vidjeti na Interliberu, jer ima čak 1008 stranica, a dolazi s tri različite naslovnice koje je izradio akademski slikar Zlatan Vehabović.

interliber4

interliber5

Za kraj ne treba ništa drugo reći nego: Ponesite nešto novaca (ako imate), torbu u slučaju kupnje nešto više knjiga i vrijeme jer će vam trebati minimalno 3 sata za nešto kvalitetniji obilazak svih štandova. Isplati se otići na ovogodišnji Interliber!

www.esava.info

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …