Erasmus student network: Poziv za nove članove

esn_zagreb

ESN Zagreb, volonterska udruga koja pomaže studentima na studentskoj razmjeni u Zagrebu, poziva sve zainteresirane studente na prvi sastanak u novoj akademskoj godini 23. rujna 2013. u prostorijama Sveučilišta u Zagrebu u Zvonimirovoj 8 u 18 sati.

ESN Zagreb nastao je u rujnu 2010. zbog sve većeg broja stranih studenata koji dolaze u Zagreb. Tu volontersku udrugu čine studenti koji su prošli studentske razmjene stoga razumiju probleme i izazove u stranoj okolini. Uz sekcije u Dubrovniku, Osijeku, Rijeci, Splitu i Zadru, ESN na međunarodnoj razini postoji u 36 zemalja u Europi.

Tijekom akademske godine ESN Zagreb organizira predavanja na fakultetima za sve studente koji odlaze negdje na studentsku razmjenu ili su za nju zainteresirani te brojne kulturne, edukacijske, sportske i zabavne događaje uz potporu Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu.

Želja im je i pomoći hrvatskim studentima koji odlaze na razmjenu savjetom oko mogućih administrativnih problema te im omogućiti da stupe u kontakt s osobom koja je već bila ne samo u toj zemlji nego po mogućnosti i na istom sveučilištu.

Na početku semestra organiziramo “Welcome Day” za strane studente, a krajem studenog “South-Eastern European Platform” na kojoj će nam se pridružiti oko 150 ESN delegata iz 11 zemalja.

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …