Ekipa iz Hrvatske riješila problem petljanja slušalica :)

Why-Knot

Svi znamo onaj grozan osjećaj kada spremimo mobitel ili mp3 player u džep, a  s njim i slušalice. Nakon nekog vremena vadimo slušalice i vidimo kako su se zapetljale. Ovaj problem je riješila mlada ekipa iz Hrvatske, piše svijet androida.

Proizvod why knot? (hrv. čemu čvor?) je jedinstven na tržištu. Nakon izrade nekoliko prototipa, predstavljena je verzija proizvoda koja je kompatibilna sa slušalicama koje dobivate uz iPhone, Samsung, HTC i još nekim modelima, dok će kroz nekoliko dana, na tržište stići i univerzalni model za sve slušalice. Cijena je smiješno niska pa ugrabite svoj primjerak čim prije. Za 20 kn možete izabrati jednu od postojećih boja, dok će vas za 100 kn razveseliti čak 6 različitih komada 🙂

Autor why knot? je Mladen Šimić (27), po zanimanju je magistar sociologije koji iza sebe ima već nekoliko patentnih prijava i koautor je mobilne aplikacije „World In Numbers“ za Android tržište. Projekt why knot? je u potpunosti financiran iznimno skromnom ušteđevinom autora, a pokrenut golemim entuzijazmom i željom da se napravi „nešto svoje“ bez obzira na neiskustvo, nepovoljne kontekstualne okolnosti lansiranja vlastitog proizvoda u Hrvatskoj te kompliciranih procedura prezentiranja proizvoda na međunarodnoj razini.

DSC_0508-513x385

Zapetljane slušalice na vašem mp3 uređaju ili pametnom telefonu zacijelo su vam nebrojeno puta oduzele dragocjeno vrijeme, ili vam jednostavno išle na živce. Bez obzira na to kako ih složili, u svakom džepu ili torbi bi se zapetljale. Ostale naprave namijenjene sprječavanju petljanja slušalica nezgrapne su ili zahtijevaju namatanje slušalica, što ih s vremenom oštećuje. Takvi su proizvodi često nespretni za korištenje te je problem i dalje prisutan.

Materijal korišten u izradi why knot? razlikuje se od materijala korištenih kod ostalih “nepraktičnih” proizvoda. Osim što je lagan, materijal je iznimno izdržljiv, a kombinacija čvrstoće i savitljivosti čini ga jednostavnim za korištenje. Prva serija why knot? dolazi u 6 jarkih i dopadljivih boja, a planira se i ponuda više od 20 različitih boja u bližoj budućnosti.

Riječ je o iznimno jednostavnom i estetski privlačnom dizajnu koji je u potpunosti originalna autorova ideja. Dizajn je, kao i proizvod, zaštićen pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo kao industrijski dizajn, te čeka odobrenje patenta na međunarodnoj razini. Također, za nekoliko dana će putem crowdfunding platformi biti prezentiran globalnoj zajednici, za što se autor nada da će mu omogućiti daljnji razvoj i usavršavanje proizvoda. Ako vas je ovaj proizvod zainteresirao, a sigurni smo da je, na njihovoj Facebook stranici možete saznati dodatne informacije o proizvodu i naručiti svoj primjerak.

 

Provjeri ovo!

AKADEMSKI SKANDAL Profesor iz Čitluka tužit će ministricu obrazovanja RH

Kako sada stvari stoje čitlučki profesor Ivo Pejdo tužit će Blaženku Divjak, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja …